MEB'den Öğrenci Fotoğraf Standartları Yazısı

MEB'den Öğrenci Fotoğraf Standartları Yazısı

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından Öğrenci Fotoğraf Standartları konulu 71287530-245.99-E.16859651 sayılı 17 Ekim 2017 tarihli resmi yazı yayınlandı.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü

Sayı: 71287530-245.99-E.16859651

Konu: Öğrenci Fotoğraf Standartları

17.10.2017

DAĞITIM YERLERİNE

Bakanlığımız yatılılık ve burs hizmetlerinin geliştirilmesi çalışmalarında kullanılmak üzere; e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde okullar tarafından eklenen öğrencilerimize ait fotoğrafların güncellenmesine ihtiyaç duyulmaktadır.

Bakanlığımıza bağlı tüm resmi ve özel okullarda kayıtlı öğrencilerin, ekte özellikleri ve boyutları maddeler halinde sıralanan standartlara uygun fotoğraflarının okul müdürlüklerince, e-okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinde güncelleme işlemlerinin 27 Ekim 2017 Cuma günü saat 17.00´a kadar yapılması hususunda gereğini arz ederim.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Muhterem KURT

Bakan a.

Müsteşar Yardımcısı

Ek: Öğrenci Fotoğraf Standartları

1. Fotoğraf boyutları 20 Kbyte ile 150 Kbyte arasında sınırlandırılmıştır. 

2. Vesikalığın ebadı 35 mm x 45 mm olarak belirlenmelidir. 

3. Yüz, fotoğraf üzerinde ortalanmış olarak tamamen görünür olmalıdır. 

4. Renkler nötr olmalı ve yüzün doğal renklerini yansıtmalıdır. 

5. Kontrast iyi ayarlanmalı, ayrıntılar yeterince keskin ve net olmalıdır. 

6. Gözler açık konumda olmalı ve net olarak görünmelidir. Saçlar gözleri kapatmamalı ve fotoğraf çekilirken doğrudan kameraya bakılmalıdır.

7. Başın konumu dik olmalı, baş herhangi bir yöne dönük olmamalıdır. Fotoğraf gülme vb. Mimikler olmadan ağız kapalı olarak çekilmelidir.

8. Fon beyaz ve desensiz olmalıdır. Fonda gölgeler oluşmamalıdır.

9. Işık yüze eşit ölçüde yansıtılmalı, yansıma veya gölgeler bulunmamalıdır. Fotoğrafta "kırmızı-göz" bulunmamalıdır.

10. Gözler net bir şekilde görünmeli, gözlük camı üzerinde yansımalar bulunmamalı, renkli cam veya güneş gözlüğü kullanılmamalıdır. Gözlük camının kenarı veya çerçevesi gözleri kapatmamalı ya da gözleri kapatacak ölçüde kalın olmamalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.