MEB'den KPSS'ye Hazırlık Kurs Programı

MEB'den KPSS'ye Hazırlık Kurs Programı

Kamuajans.Com – MEB tarafından yayınlanan resmi yazıyla KPSS'ye hazırlık kurs programının yaygın eğitim kurumlarında uygulanması için onay alındı.Genel Müdürlüğümüzce hayat boyu öğrenme kapsamında her yaş düzeyine ve her gruptan vatandaşlara mesleki teknik ve genel yaygın eğitim kursları düzenlenmektedir.

652 Sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile zorunlu eğitim dışında, eğitim ve öğretimi hayat boyu devam edecek şekilde yaygınlaştırmak amacıyla politikalar oluşturmak, her yaş ve kademedeki vatandaşlara yaygın eğitim yoluyla genel veya mesleki ve teknik alanlarda eğitim vermek, yaygın eğitim ve öğretim programlarını hazırlamak görevi Genel Müdürlüğümüze verilmiştir.

Genel Müdürlüğümüzce yayınlanmış olan kurs programlarının ilgi Karar ile onaylanan Yaygın Eğitim Kurumlan Çerçeve Kurs Programları'na göre güncellenmesi, talep edilen yeni kurs programlarının da yine aynı çerçevede hazırlanması gerekmektedir.

Çalışmaları tamamlanan ve ekte sunulan, yeni hazırlanan 2 (iki) kurs programının Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyetlerini yürüten yaygın eğitim kuramlarında uygulanması düşünülmektedir.

Makamlarınızca da uygun görülmesi halinde, yeni hazırlanan ve ekte sunulan programların yaygın eğitim kuramlarında uygulanması, programların Genel Müdürlüğümüz internet sitesinde yayınlanması ve e-Yaygııı Sisteminde tanımlanarak uygulamaya konulması gerekmektedir.

S.N.

KURS PROGRAMI

ALAN

KURS TÜRÜ

SÜRE(DERS SAATİ)

FOET KODU

1

KPSS’ye Hazırlık (Genel Yetenek-Genel Kültür Lisans ) Kurs Programı

Kişisel Gelişim ve Eğitimi

Genel

320

090

2

KPSS’ye Hazırlık (Genel Yetenek-Genel Kültür Ön Lisans ) Kurs Programı

Kişisel Gelişim ve Eğitimi

Genel

320

090

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.