MEB'den Kaynak Kitap Açıklaması

MEB'den Kaynak Kitap Açıklaması

Kamuajans.com - MEB Müsteşar Yardımcısı Yıldız, FETÖ propagandasının yer aldığı yardımcı ders kitaplarının dışındaki yardımcı materyallerin kullanılmasının önünde engel bulunmadığını bildirdi.

Kamuajans.com - Eğitim sektöründe yayıncılık faaliyeti gösteren Eğitim Yayıncıları ve Tedarikçileri Derneği (EYTED), Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED), Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği (DEKMEB) ile Basın Yayın Birliği yöneticileriyle ortak basın toplantısı düzenleyen Yıldız, FETÖ'ye karşı mücadele kapsamında bakanlıkça bir süre önce yayınlanan genelge ile örgütle bağlantısı tespit edilen yayınevlerinin çıkardığı yardımcı ders kitaplarının yasaklandığını hatırlattı.

Bu yayınlar dışındaki yardımcı ders kitaplarının hiçbir şekilde yasaklanmadığını vurgulayan Yıldız, bakanlığın müfredatı çerçevesinde hazırlanan, zengin içerikli çalışmaların öğretmenler tarafından öğrencilere tavsiye edebileceğini ifade etti. Genelge ile yapılmak istenen uygulamanın, bazı öğretmen ve yöneticiler tarafından yanlış anlaşıldığını söyleyen Yıldız, "Yakın bir zaman önce valiliklere gönderdiğimiz genelge ile bir belayı defetmeyi, bir terör örgütünün toplumumuzun her kesiminde yapmış olduğu tahribata dikkat çekmek istedik. Genelgemiz, 'Hiçbir şekilde bir yardımcı kaynak kullanılmayacak' şeklinde algılanmış. İçeriği itibariyle müfredatımızı destekleyen, beklentilerimizi ifade eden yardımcı kitaplar neredeyse önerilmez duruma gelmiş. Bizim amaçladığımız şey bu değildi. Müfredatımızı destekleyen yardımcı materyallerin kullanılmasının önünde bir engel yoktur." dedi.

Eğitimin sisteminin hedeflerini gerçekleştirmek için kullanılan temel unsurların başında müfredatın geldiğini ancak bunun tek başına yeterli olmayacağını belirten Yıldız, sektör temsilcilerinin hazırladığı yardımcı ders kitapları ve materyallerinin de bu sürecin önemli araçları arasında yer aldığını söyledi. Yıldız, "Kamu olarak bu işi ne kadar çok iyi yaparsak yapalım bir sivil inisiyatifin üretmiş olduğu bilgilerin de öğrencilerimizle buluşması gerekiyor. İsteyen öğrenciler bundan yararlanmalıdır. Buyurgan ve ahlaki sınırları zorlayacak şekilde alınması teşvik edilmemelidir." diye konuştu.

"Yeni kitaplar 31 Ekim itibarıyla öğrencilere ulaştırılacak"

MEB'in 15 yıldan beri ders kitaplarını ücretsiz dağıttığını hatırlatan Yıldız, yeni eğitim döneminde incelenen kitaplardan 58'nin içerikleri nedeniyle bakanlık tarafından kabul görmediğini ifade etti. Bu kitapların öğrencilere ulaşmadan toplatıldığı ve yerlerine yenilerinin hazırladığı bilgisini veren Yıldız, söz konusu kitapların 31 Ekim itibarıyla öğrencilere ulaştırılacağını söyledi.

Yıldız, "Bu dönem itibariyle yaşamış olduğumuz bir darbe ve işgal girişiminin ardından toplumumuzda bir hassasiyet gelişti. Bakanlık olarak biz de bu hassasiyeti dikkatli bir şekilde takip ediyoruz. Okullarımızda ders kitaplarının yanında kullanılan yardımcı materyaller var. Bunların program çeşitliğini ve zengin içeriğe sahip olmalarını önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

FETÖ başta olmak üzere diğer terör örgütlerinin kendilerini gizleyerek, yeniden kamu kurumlarına ve ders kitaplarına sızmalarına karşı mücadele vermeye devam edeceklerini vurgulayan Yıldız, "Bunun sulandırılmasına hiçbir şekilde müsaade etmememiz gerekiyor. MEB olarak, FETÖ ile mücadelede bizim için milat 17/25 Aralık darbe girişimiydi. Dolaysıyla bakanlık, insan kaynakları başta olmak üzere bütün unsurlarıyla 'amasız, fakatsız' bir mücadele yürütüyor." diye konuştu.

"Açık ya da gizli mesajlar yok"

Eğitim sektöründe faaliyet gösteren yayıncılar adına konuşan EYTED Genel Başkanı Osman Öztürk de FETÖ'nün devletin ücretsiz dağıttığı ders kitaplarına bile sızdığını belirterek, "Bakanlığımız FETÖ'yü öven içeriklere yer veren ders kitaplarını okullara dağıtmama kararı almıştır. Bakanlığımızın bu hassasiyetinin son derece değerli olduğunu ve alınan önlemleri sonuna kadar desteklediğimizi belirtmek isteriz." dedi.

Eğitim yayıncıları olarak hazırlanan kitaplarda FETÖ veya başka bir terör örgütünü öven açık ya da gizli mesajların bulunmadığını söyleyen Öztürk, "Yayınlarımızı veli ve öğrencilerimizin güvenle kullanabileceğini, isteğe bağlı olmak şartıyla öğretmenlerimizin, öğrencilere uygun gördüğü yayınlarımızı gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğini temin ve taahhüt ederiz." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.