MEB'den İşbaşı Eğitim Programı Yazısı

MEB'den İşbaşı Eğitim Programı Yazısı

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından İşbaşı Eğitim Programı konulu resmi yazı yayımlandı. Buna göre meslek lisesi öğrencileri de yazın işbaşı eğitimine katılabilecek.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

Sayı: 90757378-250.01-E.1347274

Konu: İşbaşı Eğitim Programı

02.02.1017

DAĞITIMLI

İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği

b) Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanlığının 19/01/2017 tarihli ve 93417974-203.1.2-2594 sayılı yazısı

9 Aralık 2016 tarih ve 29913 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan; ''6764 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' ile işletmelerde beceri eğitimi gören ve staj yapan öğrenciler hakkında düzenlemeler yapıldığı ve düzenlemeye ilişkin usul ve esasların belirlenmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtilerek, yapılan bu düzenleme kapsamında işletmelerde staj yapan ve tamamlayıcı eğitime devam eden öğrencilerin yaz aylarında, açıköğretime devam eden öğrencilerin ise belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde İşbaşı Eğitim Programları'ndan yararlanabilmelerinin sağlanması ilgi (b) yazı ile talep edilmektedir.

Genel Müdürlüğümüze bağlı okul/kurumların bünyesinde bulunan Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek programlarında öğrenciler kültür derslerinin yanı sıra, 10. sınıfta alan, 11 ve 12. sınıflarda da aynı alanda dal eğitimi almaktadır.

Anadolu Meslek Programı öğrenciler; mesleki bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmeleri, iş hayatına uyumları, gerçek üretim ve hizmet ortamında yetişmeleri ve okulda olmayan tesis, araç-gereci tanımaları amacıyla ilgi (a) Yönetmelik çerçevesinde 12. sınıfta haftada 3 (üç) gün işletmeye giderek usta öğretici veya eğitici personelin gözetiminde İşletmelerde Mesleki Eğitim görmektedir.

Anadolu Teknik Programı 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ise, teorik ve uygulamalı eğitimlerinin tamamını okulda görmekte olup, yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda işletmelerde 40 (kırk) iş günü (320 saat) staj yapmaktadır.

Anadolu teknik veya Anadolu meslek programı öğrencilerinin mesleki gelişimlerini daha üst düzeye çıkartmak ve ülke ekonomisine yapacakları kaliteli üretime ivme kazandırmak amacıyla İŞKUR'un düzenlediği ve http://iskur.gov.tr adresinde yer alan İş Arayanlar bağlığı altında bulunan İşbaşı Eğitim Programına katılım şartlarını taşımaları halinde gerekli rehberlik yapılarak öğrencilerin söz konusu programdan yaz tatilinden yararlanmaları uygun olacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Osman Nuri GÜLAY

Bakan a.

Genel Müdür

Ek: İlgi yazı (1 sayfa)

Dağıtımlı:

B Planı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.