MEB'den Gayrimenkul Büyük Onarım Giderleri Yazısı

MEB'den Gayrimenkul Büyük Onarım Giderleri Yazısı

Kamuajans.com – 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Karamamesi’nin 323. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendinin gereği olarak Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumların büyük onarım ve tadilat iş ve işlemlerinin koordinasyonu İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından sağlanmaktadır.

Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumların, gayrimenkullerinin sermaye bölümüne dahil olacak büyük onarım giderleri aşağıda belirtilen esaslar doğrultusunda gerçekleştirilecektir:

1) Bakanlığımıza bağlı okul ve birimlerde ihtiyaç duyulan büyük onarımların eğitim öğretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde planlanıp yürütülmesi, yaz ve sömestr tatili dönemlerinde süresi içinde başlanıp bitirilmesi esastır.

2) Büyük onarım ve tadilat işleri ile ilgili planlama yapılırken:

a) Bir sonraki yılın büyük onarım ve tadilatla ilgili hazırlıklarının, Ekim ayının başında okullardan yazılı taleplerin alınması ile başlatılması,

b) Taleplerin İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından Ekim ayının son gününe kadar onaylanması ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilmesi,

c) Aralık ayının sonuna kadar söz konusu okullar ile ilgili keşif ve metraj çalışmalarının İl Milli Eğitim Müdürlüklerince tamamlanması ve Bakanlığımız İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığına iletilmesi gerekmektedir.

3) Bakanlığımızca büyük onarım ve tadilat ödenekleri ile ilgili planlama çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi, ödeneklerin etkin ve verimli bir şekilde kullanılması için ödenek isteme yazısı ile birlikte:

a) İl Valiliğince büyük onarım çalışmaları yapılacak eğitim binaları ve bu binalara ait bilgileri içeren tabloların (Büyük Onarım Planlama) büyük onarım giderleri bütçe tertipleri (06.7) bazında (Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Orta Öğretim Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü) hazırlanması,

b) Valilik teknik elemanlarınca keşif ve metraj çalışması tamamlanmayan ve ihale dosyası hazır hale gelebilecek olmayan büyük onarım işleri için ödenek istenmemesi ve ödenek taleplerinin bu doğrultuda yapılması,

c) Bir eğitim kuruntunun eklentisi olması durumunda, her bir eklentinin büyük onarım ve tadilatı için ayrı ayrı keşif düzenlenip talebin tek bir teklif fonnu ile gönderilmesi gerekmektedir.

4) Bakanlığımızca, Valiliklerden gelen talepler doğrultusunda büyük onarım ve tadilat işleri ile ilgili bütçe tertipleri bazında ve bütçe imkanları dahilinde ödenek planlaması hazırlanacaktır. Hazırlanan Detay Uygulama Planına göre belirlenen ödenekler bütçe tertiplerine göre Valiliklere bildirilecektir. Hazine ve Maliye Bakanlığınca serbest bırakılma

durumuna göre, ödenekler, Valiliklere gönderilecektir.

5) Ödenek kullanımında öncelikli olarak, bir önceki sene itibarıyla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına / İl Özel İdaresine aktarılan ödenekler kullanılacak ve bu miktarlar doğrultusunda onarım yapılması planlanan okul listesi Bakanlığımıza bildirilecektir.

6) Okul bazlı büyük onarım ve tadilat işleri planlaması, Bakanlık tarafından bütçe tertiplerine göre mali yıl içerisinde gönderileceği bildirilen ödenek miktarları üzerinden, Valiliklerce, Bakanlığımıza gönderilen okul listelerindeki büyük onarım ve tadilat talebi içeriğine bağlı kalınarak yapılacaktır.

7) Bakanlığımıza Valiliklerce gönderilen okul listelerindeki büyük onarım ve tadilat talebi içeriğine bağlı kalmak şartıyla öncelik sırası aşağıdaki gibidir:

a) Eğitim binalarımızda ve kurulularımızda deprem, sel, yangın, güvenlik vb. sebeplerden dolayı meydana gelebilecek büyük onarım ve tadilat masrafları Valilikler tarafından planlamaya dahil edilecek ve Valiliklerce raporlanıp Bakanlığımıza bildirilecektir.

b) Okulların; çatı onarımı, elektrik işleri, ıslak zemin sızıntıları, genel ısınma problemleri ile ısınma sistemi dönüşüm ve arızalan, yangın söndürme sistemleri, engelli öğrencilerin erişebilirlik sorunlarına ilişkin düzenlemeleri, enerji verimliliği (reaktif cezaya giren okullarda kompanzasyon panosu kurulması, ekonomik ömrünü tamamlamış kalorifer kazanlarının değişimi, briilör onarmaları), iş sağlığı ve güvenliğine yönelik büyük onarım ve tadilat işleri öncelikli karşılanacaktır.

c) Bakanlık veya Valilik tarafından yaptırılan deprem ıfthkiki sonucu güçlendirme kararı oluşturulmuş veya yapına yılı, taşıyıcı sistemi vb. hususlar göz önünde bulundurularak deprem tahkiki kapsamına alınan okullar için, bu çalışmalar tamamlanıncaya kadar büyük onarım faaliyeti planlanmamasına özen gösterilecektir.

ç) Son 5 yıl içerisinde büyük onarım ve tadilafgörmemiş okullara öncelik verilecektir.

8) Valiliklerce yetkilendirilen birimler tarafından onarımlar ile ilgili genel tespitler yapıldıktan sonra binaların yapım yılı ve pnarımların içeriği dikkate alınarak aşağıda belirtilen mevzuat çerçevesinde işlem tesis edilmesi gerekmektedir:

4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununun Yapım işlerinde yüklenicilerin ve alt yüklenicilerin sorumluluğu başlıklı 30. -uıaddesinde ve Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin eki olan Yapım İşleri Genel Şartnamesi’nde "... Yapım işlerinde yüklenici ve alt yükleniciler, yapının fen ve^sanat kurallarına uygun olarak yapılmaması, hileli malzeme kullanılması ve benzeri nedenlerle "Ortaya çıkan zarar ve ziyandan, yapının tamamı için işe başlama tarihinden itibaren kesin kabul tarihine kadar sorumlu olacağı gibi, kesin kabul onay tarihinden itibaren de on beş yıl süreyle müteselsilen sorumludur. Bu zarar ve ziyan genel hükümlere göre yüklenici ve alt yüklenicilere ikmal ve tazmin ettirilir. Ayrıca haklarında 4735 sayılı Kanunun 27 nci maddesi hükümleri uygulanır..." denilmektedir.

Yukarıdaki hüküm gereği, kullanımdan kaynaklanmayan, yapım yüklenicisi tarafından yapılan gizli ve kusurlu imalat olup olmadığı değerlendirilerek; gerekli hukuki işlemler Valiliklerce başlatılmalı ve bu binalar için büyük onarım ve tadilat ödeneği talep edilmemelidir.

9) Valiliklerce Bakanlığımızdan okul bazlı büyük onarım ödenek talebinde bulunulmayacak olup ek ödenek talepleri toplu halde İzleme Raporları vasıtasıyla istenilebilecektir.

10) Büyük onarım ve tadilat işleri, eğitim binalarının mimari fonksiyon gerektiren projelerinde herhangi bir değişiklik yapılmadan gerçekleştirilecektir. Eğitim binalarının mimari projelerinde değişiklik gerektiren işlerde ise Bakanlığımızın onayı alınacaktır.

11) Gerçekleştirilen büyük onarım ve tadilat işleri çalışma yılı içerisinde Bakanlığımız teknik elemanlarınca yerinde izlenebilecektir.

12) Bakanlığımız tarafından deprem tahkikleri yaptırılan ve güçlendirme projeleri hazırlanan eğitim binaları ve eklentilerinin planlamaya dahil edilmesi için Bakanlığımızın uygun görüşünün alınması gerekmektedir.

Korunmasına Katkı Payı tahakkuk ettirilir ve ilgili belediyesince emlak vergisi ile birlikte tahsil edilir” hükmü gereğince, ilgili Valilik koordinasyonunda ilgili kurumlara gerekli müracaatlar yapılarak, yukarıda belirtilen hüküm gereği sağlanan katkı paylan ile gerçekleştirilecektir. Restorasyon işinin aciliyeti gereği katkı paylarının kullanılamaması durumunda ise, Valiliklere mali yıl içerisinde gönderileceği bildirilen ödenek miktarları içerisinden planlama yapılması esastır.

17) Valiliklere gönderilen büyük onarım ve tadilat ödenekleri, gerekli görülmesi durumunda İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığından alınacak onay ile İl Özel İdareleri ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıklarına aktarılabilecektir.

18) İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı’nın 11.01.2018 tarihli ve 2018/1 sayılı Genelgesi yürürlükten kaldırılmıştır.

Bu Genelge Bakanlığımıza bağlı tüm eğitim kurumlarına duyurulacak, okul ve eklentilerinin büyük onarım işlerinin yukarıda açıklandığı şekilde gerçekleştirilmesi için Valiliklerce gerekli tedbirler alınacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.