MEB'den Flaş Alan Değişikliği Açıklaması

MEB'den Flaş Alan Değişikliği Açıklaması

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları (İKGM) tarafından yapılan açıklamada öğretmenlerin alan değişikliği başvurularının uzatıldığı açıklandı.

Kamuajans.com - MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü internet sitesinden yapılan açıklamada, öğretmenlerin alan değişikliği başvuru süresinin uzatıldığı duyuruldu. Ayrıca alan değişikliği kontenjanları hakkında da duyuruda bir ifade yer aldı.

MEB alan değişikliği duyurusu 15 Aralık 2017 tarihinden yayımlanmış, başvuruların 20 Aralık ile 26 Aralık 2017 tarihleri arasında alınacağı açıklanmıştı. Bugün yapılan duyuru ile alan değişikliği başvuruları 28 Aralık Perşembe saat 15:00’a kadar uzatılmış oldu. Ayrıca özel eğitim alanında kontenjanların güncellendiği ve sisteme yansıtıldığı belirtildi.

Öğretmenlerin alan değişikliği oldukça kısıtlı bir çerçevede yapılacak. Yalnızca 540 saatlik sertifika alan sınıf öğretmenleri, özel eğitim alanına geçiş yapabilecek. Buna ek olarak alanı kapatılan mesleki ve teknik öğretmenlerin de ikinci diploma sahibi olmaları durumunda bu alana geçişleri sağlanacak. 



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.