MEB'den Ek Ders Ücreti Yazısı

MEB'den Ek Ders Ücreti Yazısı

Kamuajans.com – Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda eğitim öğretim faaliyetlerinin uzaktan eğitim yoluyla yürütüldüğü süreçte; Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin, hafta içi çalışma günlerinde saat 18.00'den sonra ile cumartesi ve pazar günlerine denk gelen ders görevleri karşılığında yararlandırılacakları ek ders ücretinin gece öğretimi için öngörülen gösterge üzerinden ödenmesine ilişkin talebinizi içeren ilgi (a) yazı incelenmiştir.

Bilindiği gibi 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 176'nci maddesinde; "Bu Kanunun 89 uncu maddesine göre kendilerine ders görevi verilenlere, ders saati başına gündüz öğretimi için 140, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile saat 18.00'den sonra başlayan öğretim faaliyetleri için 150 gösterge rakamının bu Kanuna göre belirlenen aylık katsayısı ile çarpımından oluşan miktar üzerinden ek ders ücreti ödenir. " hükmüne yer verilmiştir.

Diğer taraftan, Bakanlığımızca teşkilatımıza gönderilen ve bir örneği de ekte bulunan ilgi (b) yazıda; "...

1- Uzaktan eğitim yoluyla yapılacak eğitim programları ve/veya yüz yüze eğitim kapsamında fiilen ders okutan öğretmenlerin, okuttukları derslerin öncelikle aylık karşılığında değerlendirilmesi; aylık karşılığı ders görevlerinin üzerinde okuttukları derslere bağlı olarak ise ek ders ücretinden yararlandırılmaları,

2- Kararın 8'inci maddesinde belirtilen eğitim faaliyetleri kapsamında ders okutan öğretmenlerin hafta içinde okuttukları derslerin de öncelikle aylık karşılığında değerlendirilmesi; aylık karşılığı ders görevlerinin üzerinde okuttukları derslere bağlı olarak ek ders ücretinden yararlandırılmaları; bu kapsamda varsa cumartesi ve pazar günleri okutulan derslerin ise, aylık karşılığı ders görevlerinden bağımsız olarak doğrudan ek ders ücreti karşılığında değerlendirilmesi,

3- Kararda, yalnızca 8'inci madde kapsamında cumartesi ve pazar günleri okutulan derslerin aylık karşılığı ders görevlerinden bağımsız olarak doğrudan ek ders ücreti karşılığında değerlendirilmesi öngörüldüğünden, rutin müfredat kapsamında cumartesi ve pazar günleri okutulan derslerin de öncelikle aylık karşılığında değerlendirilmesi.... gerekmektedir." denilmiştir.

Bu çerçevede, fiilen yerine getirdikleri ders görevlerinden ek ders ücreti ödenecek saatleri hafta içi çalışma günlerinde saat 18.00'den sonra ile cumartesi ve pazar günlerine denk gelen öğretmenlerin bu görevleri karşılığında yararlandırılacakları ek ders ücretlerinin, gece öğretimi için öngörülen gösterge üzerinden ödenmesi gerektiği değerlendirilmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

Ahmet AYTAÇ

Bakan a. Daire Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.