MEB'den Cumhurbaşkanlığı Sistemine Geçiş Çalışmaları Anketi

MEB'den Cumhurbaşkanlığı Sistemine Geçiş Çalışmaları Anketi

MEB Personel – Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişin altyapı hazırlık çalışmaları çerçevesinde kurumlar ve birimler arası iş ilişkileri, koordinasyon, ortak çalışma ve işbirliğini belirlemek, sorun alanlarını tespit etmek amacıyla online bir anket uygulamasının hazırlandı.

KamuAjans.Com - MEB referandumla geçiş kararı alınan yeni hükumet sistemi olan Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili kendi bakanlık bünyesi çalışanları ve kurumları için önhazırlıklarını yapmaya devam ediyor. Kurumlara gönderdiği resmi yazı ile istenen anket bilgilerinde Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili özellikle diğer kurumlarla olan ilişkiler üzerinde ağırlıklı bir çalışma hedef alındı.


Anketin doldurulacağı internet adresleri, birime özgü Ek-1 tabloda gönderilen linklerin karşısında anketin kimler tarafından doldurulacağı belirlenmiştir. Bu doğrultuda;

1- İl milli eğitim müdürleri kendi illerine ayrılan sayıdaki anket linkini birimindeki yöneticiler ve işi fiilen yapan personele dağıtılacaktır.

2- Anketin hangi ilçede kaç okul ve kurum tarafından doldurulacağına il müdürü, yurt dışı teşkilatında ise üst yönetici karar verecektir.

3- Anket gönderilen illerde il ve ilçe milli eğitim müdürleri kendileri de dolduracaktır.

Anketin doldurulmasıyla ilgili açıklayıcı not Ek-2 de yer almaktadır.

Ek-1 de yer alan anketin belirtilen sayılarda internet üzerinden en geç 01/02/2018 tarihine kadar doldurulması hususunda;

Bu anket Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş çalışmaları kapsamında yapılmaktadır. Anketin amacı kurumlar ve birimler arası iş ilişkileri, koordinasyon, ortak çalışma ve işbirliğini belirlemek, sorun alanlarını tespit etmektir.

Anketin, her bir kurum için ayrı ayrı belirtilen sayıda olmak üzere kurumların/birimlerin hizmet/ürünlerin üretilmesinde doğrudan katkı sağlayan kariyer memurları ile her birimin yöneticileri tarafından; günlük çalışma sırasında gözlemlenen hususların dikkate alınarak doldurulması gerekmektedir.

Görüş alma ve koordinasyon yapma gibi konularda yalnızca formel olarak yapılan görüş, alışverişi, iş ve koordinasyonları değil enformel olarak yapılanı da dikkate alınız.

SORULAR

I. Çalıştığınız kurum ve birimi seçiniz;

II. Yaptığınız tüm iş ve faaliyetleri içerisinde en fazla ''koordinasyon'' içerisinde olduğunuz kurumları yüzdelikleri ile belirtiniz.

III. Yaptığınız toplam iş faaliyetleri içerisinde en fazla ''görüş verdiğiniz'' kurumları  ve birimleri yüzdelikleri ile belirtiniz.

IV. Yaptığınız toplam iş faaliyetleri içerisinde en fazla “görüş aldığınız " kurumları ve birimleri yüzdelikleri ile belirtiniz.

V. Çalıştığınız birimin faaliyetlerinin benzerini yapan kurumlan ve birimleri yüzdelikleri ile belirtiniz.

VI. Çalıştığınız birimin faaliyetleri ile ilgili ‘ çatışmalar” yaşadığınız kurumlan ve birimleri yüzdelikleri ile belirtiniz.

VII. Çalıştığınız birimin üretmiş olduğu “hizmet ve üründen ” faydalanan kurum, birim ve sektörleri yüzdelikleri ile belirtiniz.

VIII. Çalıştığınız birimin “hizmet ve ürün ” aldığı kurum, birim ve sektörleri yüzdelikleri ile belirtiniz.

IX. Çalıştığınız birimin “inovasyon (yenilik) ” için birlikte çalıştığı kurum, birim ve sektörleri yüzdelikleri ile belirtiniz.

X. Faaliyetlerinizle ilgili “bilgilerin geliştirilmesi amacıyla birlikte çalıştığınız kurum, birim ve sektörleri yüzdelikleri ile belirtiniz.

XI. “Ortak çalışma kültürü'' paylaştığınız kurum ve birimleri yüzdeliklerine göre belirtiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.