MEB'den 46 Kurs Programı Hakkında Açıklama

MEB'den 46 Kurs Programı Hakkında Açıklama

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanlığı MEB 46 kurs programı için detaylı açıklama yapıldı. Yeni hazırlanan 18 kurs, güncellenen 28 kurs ve iptal edilen 4 kurs programı ile ilgili listeler için tıklayınız.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından halen uygulamadaki kurs programlarının Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının kararı ile kabul edilen Yaygın Eğitim Kursları Çerçeve Programı’na göre ve diğer Öğretim Dairelerince Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayından geçen programlar doğrultusunda güncelleme çalışmaları yapıldı.Bu kapsamda on dört yeni program ile güncellenen otuz altı program ve Elginkan Vakfıyla birlikte yürütülen program hazırlama çalışmaları çerçevesinde geliştirme ve uyum eğitimlerine yönelik olarak üç kurs programının çalışmaları tamamlandığı belirtildi.

Yeni kurs programları: Yaygın eğitim kurumlan çerçeve kurs programlarına göre yeni hazırlanan veya güncellenen aşağıdaki bağlantıda listedeki mesleki ve teknik, kişisel gelişim, spor ve yabancı diller alanlarında hazırlanan kurs programlan ile Elginkan Vakfıyla birlikte hazırlanan diğer listedeki mesleki ve teknik kurs programlarının Genel Müdürlüğe bağlı faaliyet yürüten yaygın eğitim kurulularında uygulanmasına karar verildi.

Güncellenen kurs programları: Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Projesi uygulama protokolü kapsamında uygulamaya konulmuş olan aşağıdaki bağlantılarda yer alan listelerde yer verilen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi kurs programının güncellenmesine karar verildi.Kaldırılan kurs programları: Spor alanında Bocce, Dart, Satranç Tenis branşlarında kategorilere göre yeniden hazırlanan ve aşağıdaki listede yer verilen kurs programlarının uygulanabilmesi için uygulamada bulunan ve listede yer verilen kurs programlarının uygulamadan kaldırılmasına karar verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.