MEB Çalışanları İçin “Tebeşir Kod” Uygulansın

MEB Çalışanları İçin “Tebeşir Kod” Uygulansın

KamuAjans.Com – Eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalı her bakımdan üzücü olduğu kadar düşündürücüdür. İzmir’in Ödemiş ilçesi Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, öğrencisi tarafından tüfekle vurularak hayatını kaybetmiştir. Öğretmenimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, tüm eğitim camiasına ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

Okul müdürü arkadaşımızı katledenler, sadece bir öğretmeni öldürmekle kalmadılar, aynı zamanda kendi geleceklerine, bizim geleceğimize, bilime ve ülkenin geleceğine de kurşun sıktılar.

Aynı gün Iğdır Merkeze bağlı MEV Anadolu Lisesinde Müdür Başyardımcısı olarak görev yapan Yücel Düzci ise, saldırıya uğrayan öğrencilerini korumaya çalışırken, gözü dönmüş kişilerin sopalı, bıçaklı, muştalı saldırısına uğramış, ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alınmıştır.

Eğitim çalışanlarına sahip çıkmayan ve her yaptığı faaliyetle öğretmeni huzursuz eden bakanlık, uygulamalarıyla hem eğitimin hem de eğitim çalışanlarının itibarını yerle yeksan etmiştir.

Son dönemlerde, mülakatla öğretmen alımı, Öğretmenlere getirilen ve eğitimin tüm günahının tek sorumlusu olarak öğretmeni gören performans sistemi, adeta bardağı taşıran son damla olmuştur.

Önüne gelenin öğretmeni ve idarecileri sorgulama hakkını kendinde görüp, bazen sözle, bazen de İzmir’de olduğu gibi silahla hesap sormaya gittiği süreci yaşıyoruz.

Bu menfur olay eğitimciye şiddetin geldiği son noktayı göstermektedir.

MEB’nın yanlış politikaları sonucunda Öğretmen adeta itibarsızlaştırıldı. Bakanlığın yaptığı yeni uygulamalarla, öğretmenler toplumun önüne atılmış, itibarsızlaştırılmış ve can güvenliği kalmamıştır.

Bütçesi olmayan, % 70’ten fazlasında temizlik elemanı bile olmayan okulları devletin itibarını düşürmemek için bin bir zorlukları aşıp okulları yönetmeye çalışan elleri öpülesi öğretmenleri ve okul idarecilerimizi hak ettiği bu sonuç olmamalıdır.

Sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmalarını kabul edilemez şiarıyla yola çıkıp gerekli kamuoyu ve yasal düzenlemeleri yapan, benim çalışanıma el kaldıran bana kaldırmıştır anlayışıyla hareket eden ve bu kişilerin en ağır cezaları alması için çalışan Sağlık Bakanlığını tebrik ediyor ve diyoruz ki sahipsiz olan ÖĞRETMENLEREDE siz sahip çıkın.

Bu iş soruşturulacak, caniler elbet cezalandırılacaktır. Ancak öğretmen ve idarecilerin itibarının neden bu duruma düşürüldüğü noktası ise acilen sorgulanmalıdır. Yoksa günü birlik laflarla ve sadece 24 Kasımlarda öğretmenlere dönük süslü cümlelerle durum idare edilmekle öğretmenin itibarı kazandırılmaz.

Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere, içişleri bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığını öğretmenlere şiddetin önlenmesi noktasında gereken tüm tedbirleri almak için göreve davet ediyoruz. Sağlık Bakanlığı çalışanlarını korumak için çıkarılan “Çalışan Hakları ve Güvenliği” uygulaması olan “Beyaz Kod” un Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları için de “Tebeşir Kod” olarak uygulanmasını istiyoruz.

Her kim olursa olsun, her türlü şiddete karşı olduğumuzu vurguluyor, Öğrencilerinin saldırısıyla hayatını kaybeden meslektaşımız Ayhan Kökmen'e Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm eğitim camiasına sabır, ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alınan Müdür Başyardımcısı Yücel Düzci’ yede Allahtan acil şifalar diliyoruz.

Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi Yönetim Kurulu

Adına Eyyüp DEĞER  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.