MEB, Boş Kontenjanlara Alana Yerleştirme İşlemleri

MEB, Boş Kontenjanlara Alana Yerleştirme İşlemleri

Kamuajans.com – 2019-2020 Eğitim-öğretim yılında 9 uncu sinifi tamamlayarak 10 uncu sınıfa geçen öğrencilerin meslek alanlarına geçiş işlemleri ilgi Makam Onayı okinde yer alan “Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre öncelikli olarak öğrencilerin bulunduğu okullardaki alanlara yapılmıştır

Bulundukları okulda henüz alanı belirlenmemiş öğrenciler olması nedeniyle boş kontenjanlar belirlenememekte ve okul dışından gelmek isteyen öğrenciler için nakil süreci başlatılamamaktadır.

Boş kontenjanların ilan edilerek okul dışından geinek isteyen öğrencilerin alan değişikliği ve nakil yöntemiyle istedikleri alanlara geçişlerinin sağlanabilmesi için aşağıdaki açıklamalara göre işlem yapılmasına ihtiyaç duyulmaktadır:

1. Değişik nedenlerle alana geçiş işlemi yapılamayan öğrenciler bulundukları okullarda "Alan seçimi yapılmayan öğrenciler" listesinde görülebilmektedir. Bu öğrenciler, 7 Ağustos 2020 tarihine kadar alan yerleştirme puanları ve boş kontenjanlar dikkate alınarak okul müdürlüklerince alanları belirlenip e-Okul sistemine kaydedilecektir.

2. Alanlar bazında boş komenjanlar 7 Ağustos 2020 saat 17:00 den sonra e-Okul sisteminde "Nakil Boş Kontenjan ve Taban Puan Bilgileri" bölümünde ilan edilecektir.

3. Öğrencinin kayıth olduğu okulun dışındaki diğer okullarda kontenjanı bulunan alanlara nakil başvuruları 10 Ağustos 2020 tarihinde açılacaktır. Yapılan nakil başvuruları 14 Ağustos 2020 tarihinde ilgili okul müdürlüklerince değerlendirilerek sonuçlandırılacak ve aynı gün okulda ilan edilerek e-Okul, Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden de öğrencinin velisine bildirilecektir.

Nakil işlemleri sırasında her hangi bir mağduriyet yaşanmaması için açıklamalar doğrultusunda hareket edilerek işlemlerin gerçekleştirilmesi, öğrenci ve velilerine talep etmeleri durumunda gerekli rehberlik ve yönlendirmenin yapılması hususunda gereğini rica ederim.

Şennur ÇETİN

Bakan a. Genel Müdür V.

Dağıtım: Gereği İçin Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına B Plani

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.