MEB Bakanı Yılmaz'dan Öğretmenlere Performans Sistemi Tarihi Açıklaması

MEB Bakanı Yılmaz'dan Öğretmenlere Performans Sistemi Tarihi Açıklaması

Kamuajans.com - Öğretmenlere performans sistemi üzerine çalışmaların başlayacağını ifade eden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yerine göre öğrencilere ''öğretmeninizden memnun musunuz?'' şeklinde sorular ve veliye de soruların yer alacağı performans kriterlerinin olabileceğini söyledi.

Kamuajans.com - Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğitimden Üretime Sektörle İşbirliği" temasıyla düzenlenen 2. Eğitim Kongresinin açılışındaki konuşmasının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Öğretmenlere performans kriterleri geliyor inşallah." dedi. Performans sistemine ne zaman başlanacağı yönündeki soru üzerine de Yılmaz, "Herhalde bu yıldan itibaren başlarız." bilgisini paylaştı. 

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, daha önce konuya ilişkin bir açıklama yapmıştı.

Yılmaz, TIMSS matematik ve fen eğitimleri araştırmasında, Türkiye'nin 4. sınıf başarı ortalaması 2011'de 469 puan iken, 2015'te 483'e çıktığını aktarmıştı. Yılmaz, "Bu sonuçla Türkiye, Fransa ve Yeni Zelanda ile aynı kategoride bulunuyor. Türkiye 8. sınıf matematik başarı ortalaması, 2011'de 452 puan, 2015'te 458 puandır. Türkiye, ilk katıldığı 1999'dan bu yana başarı puanını artırmıştır. İtalya 2011'de 15. sıradayken, 2015'te 19. sıraya gerilemiştir. Sonuçlar gösteriyor ki ülke olarak matematikte gerek 4. gerekse 8. sınıflarda bilme, uygulama, akıl yürütmede olumlu yönde artış görülüyor. Tek bir kritere bakarak Türkiye'nin eğitim durumunu değerlendirirsek hata yaparız. Türkiye, geçmişe kıyasla eğitime daha çok önem veriyor, eğitime daha fazla kaynak ayırıyor ve eğitimde de alınan sonuçlar çok daha iyi durumdadır. Eksiklerimizin farkındayız, ama geçmişe göre çok iyi durumdayız. İnşallah önümüzdeki dönemde okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alarak, ikili eğitimi kaldırarak, yabancı dil eğitimini artırarak, mesleki ve teknik eğitime önem vererek, gerek TIMSS'te gerekse PISA'da çok iyi sonuçlar alacağımızı söylüyorum." demişti.

Bakan Yılmaz, uygulamaya hem özel hem devlet okullarının katıldığını, raporda "Devlet okullarında okuyan öğrencilerin başarısı, özel okullarda okuyan öğrencilerden daha fazla." denildiğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.