MEB, Alan Değişikliği Yapacak Mı?

MEB, Alan Değişikliği Yapacak Mı?

KamuAjans.Com- Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere dönem dönem alan değişikliği konusunda çalışma yapıyor ve öğretmenlere bu konuda hak tanıyor. Alan değişikliğinin kapsamı yapıldığı zamana göre bakanlık tarafından belirleniyor.

Diplomaya esas alan değişikliği gerçekleştiren bakanlık bu konuda yaklaşık 3 yıldır öğretmenlere hak tanımıyor. Alan değişikliği sebebiyle başka bölüm bitiren öğretmenler, ellerinde diploma bakanlığı bekliyor.

Öte yandan hukuki olarak hiç bir sakıncası olmayan bu durum, alan değiştirmek isteyen öğretmenlerin değiştirmek istediği alanda daha verimli olacağını düşündüğünden eğitime olumlu yansıyacak.

Alan değişikliği ile birlikte norm fazlası öğretmenlerin de etkin kullanılması sağlanabilecek. Konu ile ilgili olarak çeşitli iddialar var fakat Milli Eğitim Bakanlığı'nın alan değişikliği ile ilgili resmi bir açıklaması veya duyurusu yok.

Yaklaşık 50-60 bin bandında öğretmenin alan değişikliği için beklediği ve bakanlıktan geniş kapsamlı bir alan değişikliği gerçekleştirmesini talep ettiği tahmin ediliyor. MEB, Alan Değişikliği sürecini yakından takip edip siz değerli öğretmenlerimizi ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Mebpersonel  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.