MEB, 6500 Öğretmeni İl Emrine Veriyor

MEB, 6500 Öğretmeni İl Emrine Veriyor

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), yaklaşık 6 bin 500 öğretmeni il/ilçe emrine vermek için çalışma başlattı. Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: ''Bakanlıkla yaptığımız görüşmede eş durumundan tayin talebi olan öğretmenlerle ilgili olumlu cevap var. Aile bütünlüğü sağlanacaktır. Eğitim Bir Sen daha önce Meb'e 6.500 Öğretmenin mağdur olduğunu söylemişti. Meb'den bu konuyla ilgili resmi açıklama birkaç gün içinde yapılabilir. Tüm Öğretmenlerimize hayırlı olsun .

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), geçtiğimiz günlerde 2016 yılı yaz dönemi özür grubu atamalarını gerçekleştirmişti. Bu atamalara yaklaşık 26 bin öğretmen başvurmuş ve yaklaşık 19 bin 500 öğretmenin yer değişikliği talebi olumlu sonuçlanmıştı. Özür grubu atamaları sonucunda büyük bir bölümü eş durumu olmak üzere yaklaşık 6 bin 500 öğretmenin yer değişikliği işlemleri norm kadro doluluğu sebebi ile olumsuz sonuçlanmıştı.


Öğretmenlerin aile birliğinin hem anayasal hak hem de toplum açısından önemli olduğu gerçeği düşünüldüğünde mağdur olan bu öğretmenler için, eşlerinden çocuklarından ayrı bulunanlar sebebi ile bakanlık düğmeye bastı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın özür grubu sebebi ile yer değiştiremeyen öğretmenleri il ve ilçe emrine atamak için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

Bakanlığın çalışması önümüzdeki günlerde tamamlanacak ve yaklaşık 6 bin 500 öğretmen özür grubunda talep ettikleri İl/İlçe emrine atanacak. Detaylar yine önümüzdeki günlerde belli olacak. Bakanlığın, öğretmenlerin aile birliğinin bozulmasına yönelik durumları bertaraf edeceği düşünülüyor.

Ayrıntılar geldikçe siz değerli okuyucularımız ile paylaşmaya devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam ediniz.

Mebpersonel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.