MEB 1709 Şube Müdürü Ataması Danıştay Kararı Hakkında

MEB 1709 Şube Müdürü Ataması Danıştay Kararı Hakkında

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığının 16.04.2014 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu 1709 şube müdürlüğü ataması defalarca İlk Derece Mahkemeleri, Bölge İdare Mahkemeleri ve Danıştay’ca iptal edildi.

Kamuajans.com - Hatta İdari davalara bakmakla yükümlü en üst mahkeme (İDDK) dahi yeter artık dedi ve yapılan atamaların hukuka aykırı olduğuna hükmetti. Lakin Milli Eğitim Bakanlığı 4 yıla yakın bir süredir bu hukuka aykırılı devam ettirmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı kişilerin HUKUKA GÜVEN İLKESİNİ zedelemekte ve HUKUK DEVLETİ İLKESİNİ görmezden gelmektedir.

<br />

Danıştay 2. Dairesi önceki kararlarına paralel bir şekilde aşağıda vermiş olduğu karar gerekçesinde ‘daha öncesinde 1709 atamayı iptal ettik ve hatta bu karar KESİNLEŞTİ’ demekte ve bir nevi Milli Eğitim Bakanlığının neye dayanarak halen 1709 atamayı iptal etmediğini anlayamamaktadır. Yani Danıştay 2. Dairesi 1709 ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ATAMASINI İPTAL ETMEKTEN BIKMIŞTIR.

<br />

Verilen bu kararlar doğrultusunda yazılı ve sözlü sınav puanı 70 ve üzeri olan herkesin Milli Eğitim Bakanlığına karşı Maddi ve manevi tazminat açma hakkı ve bunun yanı sıra YETKİLİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA bulunma hakkı mevcuttur.

<br />

Dileriz ki Hukuk Devleti olan Ülkemizde hukukun üstünlüğü galip gelir ve Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı bu yanlıştan bir an önce döner…

<a href="http://kamuajans.net/images/dosyalarim/DANI_TAY_KARARI.pdf"><br />

</a>

<a href="http://kamuajans.net/images/dosyalarim/DANI_TAY_KARARI.pdf"><strong>İŞTE KARAR </strong></a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.