Matematik Bilim ve Sanat Her Yerde Projesi 81 İlde Uygulanmaya Devam Ediyor

Matematik Bilim ve Sanat Her Yerde Projesi 81 İlde Uygulanmaya Devam Ediyor

Uluslararası PİSA testi sonuçlarına göre Türkiye'deki öğrenciler bilim, matematik ve okumada OECD (Avrupa Ekonomik işbirliği ve Kalkınma Teşkilatı) ülkeleri ortalamasının altında kaldı.

Bu başarısızlığın matematik dersinde de olmasının nedenini çocukların ve gençlerin bu dersten korkması olduğunu düşündüm. Türkiye genelinde 81 ilde ve yüzlerce ilçede başlattığımız "Matematik Bilim ve Sanat Her Yerde" projesini hayata geçirdim. Bu amaçla matematiği eğlenceli hale getirmek için çeşitli resimler ve karikatürler çizdim. E- twining kapsamında da yürüttüğümüz matematik, bilim,sanat her yerde projesi ile 7'den 70'e herkese matematik, bilim ve sanatı sevdirmeye çalışıyorum.

Yaptığımız çalışmalar ile öğrenciler arasında farkındalık oluşturdum. Öğrencilerin bu çalışmada yer almaları emek harcamaları ve sürece dahil olmaları matematik dersine olan bakış açısını değiştirdi. Projemizin basamaklarından biri olan durakta matematik aynı zamanda halkımızın da ilgisine mazhar oldu. Çok güzel geri dönütler aldık. Bu projemiz örnek alınmaya devam ediyor. Diğer okullardaki arkadaşlarımız da hızla projeye dahil oluyor. Biz bunları görünce mutlu oluyoruz. 

Bu projeyi uygularken bana destek olan okul müdürüm Levent TÜRKMENOĞLU okul müdür yardımcılarımız Halil KARDAŞ ve Mustafa KAÇMAZ’a çok teşekkür ederim.

Emine Doğan

Şanlıurfa İbrahim Tatlıses İlkokulu  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.