Mağdur Engelli Öğretmen Adaylarının Sesine Kulak Verin!

Mağdur Engelli Öğretmen Adaylarının Sesine Kulak Verin!

Kamuajans.com - Engelli öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan atama ilanın yayımlanmasını beklerken Milli Eğitim Komisyonunda Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ engelli öğretmen atamasıyla ilgili açıklama yaparak atamaya SICAK BAKMADIĞINI gösterdi.

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ''Bir başka husus, engellilerle ilgili: Gerçekten, işte bir yıl oldu, 2 binin üzerinde engelli ataması yaptık, bir 500 yaptık, bir de 1.500 yaptık, şimdi 150 tane var. Eğer ihtiyacımız varsa inanın ki ihtiyacımızı öncelikle bunlardan karşılarız ama ihtiyacımızın olmadığı bölümde sadece engelli olmasından dolayı alırsak o zaman eğitim amacıyla değil, bir sosyal yardım politikasına döner ki bunun hiç kimseye faydası olmaz. İhtiyacımız olursa önceliğimizi bu engellilerden karşılayacağız.dedi.(kamu personeli.net alıntıdır.)

   

Engelli Öğretmenler Platformu adına durumu değerlendiren Erhan dinçer,Sayın bakanımızın Öncelikle engelli öğretmen atamasını bizlere bir lütufmuş  gibi sunması çok üzücü bir durum. Unutulmamalı ki engelli öğretmenlerde normal Öğretmenlerle aynı fakülteleri Okumuş,aynı belge,bilgi ve donanıma sahip olmakla beraber atanmak da onların en tabii haklarıdır.

   

Sayın Bakanım,şu ana kadar toplam iki aşamada yaklaşık 2000 öğretmenin atamasını yaptık diyorlar,Fakat bir çok şeyi göz ardı ediyorlar,birincisi 1500 atama olarak dile getirdikleri atamada, 1319 kişinin atandığı, Ayrıca bu 1319 kişiden de yaklaşık 200 e yakını yeni memur olup,verildikleri il emirlerine muvafakatnamelerini Sunamadıklarından atamaları iptal olmuş. yani 1500 atama değil, 1100 kişi alınmış desek daha doğru olur. Keza, 500 alımda da Durum bundan farklı değildi. Sonuç olarak MEB her ne kadar 2000 engelli öğretmenin atamasını yaptık dersede,Yaklaşık 1500 1600 kişinin ataması gerçekleştirilmiştir.

     

Sayın Bakan geriye 150 kişi kaldı diyor ve ekliyor.Bunlar ihtiyaç olmayan bölümlerdir. Soruyoruz kendilerine 1500 engelli öğretmen atama döneminde Sözde ihtiyaç olmayan bölüm olarak açıkta bıraktıkları sanat tarihi,felsefe,tarih,konaklama ve seyahat Fransızca..vs yaklaşık 7-8 branşın tümünden kendi yayınlamış oldukları il il branş bazında öğretmen talep listesinde Aslında talep olduğu ve ihtiyaç listesinde yer aldığı açıkça ortada olmasına rağmen hala ısrarla ihtiyaç yok demelerinin sebebi ne.?

   

Ayrıca kendi tespitinizle 90 bin öğretmen açığımız var diyorsunuz buna rağmen norm fazlasından bahsetmemiz yadırganan bir durumdur.

   

Son olarak engelli alımlarında İş Kanunu gereğince kamu kuruluşlarının %4 oranında engelli çalıştırma zorunluluğu varken ve 2016 yılından bu yana atama yaptığınız normal öğretmen sayısı 50 bine yakın iken bunun yüzde dördünün karşılığı bile 2 bini bulur iken hala en az engelli çalıştıran kurum ve en fazla engelli kontenjan açığının (yaklaşık 12.000 açık) bulunduğu kurum olarak 150-200 engelli öğretmeni mağdur etmeniz kabul edilir bir durum olmamakla beraber atamasını yapmış olduğunuz 40 üzeri bölümden minimum 50 puan ile öğretmen ataması yaparken geriye atanmamış bölümlerden 80 puan ile öğretmenlerin açıkta kalması ve bunların başka hiçbir ölçme ve değerlendirmeye Tabi tutulmaksızın sadece EKPSS puanı baz alınarak yapılması fırsat eşitsizliği yaratmakta olup mağduriyetlikler oluşmaktadır.MEB Bu tavrından vazgeçmelidir.

   

Ayrıca MEB müsteşarı Sayın Yusuf Tekin'den alınmış Yeni bir atama sözü var iken,Talim ve Terbiye den sorumlu,eğitim ve öğretim temsilcisi olan bir kurumun sözünde durmayıp,engelli bireylerin umutlarını yok edip,duygu ve düşüncelerinin tahrip edilmesi kabul edilir bir durum değildir. MEB unutmasın ki bir öğretmenin en büyük unsuru azim ve kararlılık tır. Bizlere yapılmış olan bu haksızlık karşısında,Hakkımızı alana kadar büyük bir azim ve kararlılıkla mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğimizi buradan bildirmek istiyorum.

   

Tüm bu olanlara bakaraktan MEB'in, engelli öğretmene karşı tavrından vazgeçmeyeceği aşikârdır. Bundan dolayı hem MEB'in bizlere yaşattıklarını iletmek, hem de düştüğümüz bu çaresizlikten kurtulup, atamalarımızın yapılması amacı ile

       

Türkiye Cumhuriyeti engelli hakları savunucusu ve baş mimarı olan sayın Cumhurbaşkanımızdan randevu almak için platform olarak seferber olmuş durumdayız.        

Buradan sizlerinde vesilesiyle Sayın cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyoruz; Sayın Cumhurbaşkanım engelli öğretmen adayları mağdur,sizinle görüşmek istiyor.Biz engelli bireylere sizden başka kimse sahip çıkmıyor, duyun sesimizi.! Şeklinde konuştu 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.