Maarif Müfettişliğine Atanmak İçin Yeni İmkan

Maarif Müfettişliğine Atanmak İçin Yeni İmkan

Kamuajans.com - Millî Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulunun teşkilat ve görevleri ile Teftiş Kurulu Başkanı, Bakanlık maarif müfettişi ve Bakanlık maarif müfettiş yardımcılarının görev, yetki ve sorumluluklarını, denetlenenlerin yükümlülüklerini, Bakanlık maarif müfettişi ve Bakanlık maarif müfettiş yardımcılarının mesleğe alınmaları, yetiştirilmeleri, atanmaları, çalışma merkezlerinde görevlendirilmeleri gibi hususlara ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Bu amaçla hazırlanan “Millî Eğitim Bakanlığı Teftiş Kuru

Yönetmeliğin geçici maddesine göre;

**Bakanlık Maarif Müfettişliğine atama yapmak amacıyla 9 Aralık 2016 tarihinden itibaren bir yıl içinde yapılan mülakatlarda başarılı olan; Maarif Müfettişi, Eğitim Müfettişi, Millî Eğitim Denetçisi ve İl Eğitim Denetmeni unvanlarını ihraz etmiş olup halen Milli Eğitim Bakanlığı teşkilatında görevli olanlar ile MEB teşkilatında şube müdürü ve üstü kadrolarda fiilen çalışanlar ve millî eğitim uzmanı ile millî eğitim uzman yardımcılarından, kadro yetersizliği dolayısıyla atanamayanlar, boş kadro bulunmak ve başarı puan sırası gözetilmek kaydıyla Bakanlık maarif müfettişi olarak atanabilecek.

**Bakanlık Maarif Müfettişi olarak atananlar arasından, 9 Aralık 2016 tarihinden itibaren bir yıl içinde Bakanlık Maarif Başmüfettişliğine (Başmüfettişliğe atama usulüne göre) atama yapılabilecek. Bu kapsamda başmüfettişliğe atama süresinin hesabında; maarif müfettişliği, millî eğitim denetçiliği, eğitim müfettişliği, il eğitim denetmenliği ve bunların yardımcılıklarında geçen süreler dikkate alınacak. 

memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.