Maarif Müfettişliği Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Maarif Müfettişliği Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Kamuajans.com - MEB Maarif Müfettişliği Sınavı 11 Kasım 2017 tarihinde Ankara'da yapıldı. Maarif Müfettişliği Yazılı Sınavında Genel Mevzuattan 20 soru, Milli Eğitim Bakanlığı Mevzuatından 20 soru, Mali ve Adli Mevzuattan 20 soru, diğer konulardan 20 soru soruldu. Yazılı sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilir.

Kamuajans.com - Yazılı sınavda başarılı sayılmak için adayın, sınav konu gruplarının her birinden en az 60 puan alması, bu puanların ortalamasının 70 (yetmiş) puandan aşağı olmaması gerekir. Başarılı aday sayısının çok olması durumunda, ilan edilen (20 adet) kadronun en fazla dört misli (80) aday mülakata girmeye hak kazanır. Son adayla aynı puana sahip olan adaylar da mülakata çağrılır.

Yazılı sınav sonuçları, 15 Kasım 2017 tarihinde, Bakanlık web adresinde (www.meb.gov.tr) adaylara duyurulur. Ayrıca, yazılı sınavı sonuç listesi ile başarı listesi Teftiş Kurulu Başkanlığına gönderilir.

(4) Yazılı sınavına yapılacak itirazların ve bu itirazların incelenmesi ve sonuca bağlanması iş ve işlemleri, mülakatın başlayacağı tarihten en az bir gün önce tamamlanması hususunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce gerekli tedbirler alınır. Sonuçlar Teftiş Kurulu Başkanlığına mülakat tarihi öncesinde bildirilir.

Mülakatta adayın aşağıda belirtilen konularda 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirmesi yapılır: 

a) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü 20 (yirmi) puan, 

b) Temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, liyakati ile genel ve fiziki görünümü 20 (yirmi) puan, 

c) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı 20 (yirmi) puan, 

ç) Genel yetenek ve genel kültürü 20 (yirmi) puan, 

d) Çağdaş, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı 20 (yirmi) puan.

XII. MÜLAKATIN YAPILACAĞI YER   

(1) Bakanlık Maarif Müfettişliği mülakatı, Teftiş Kurulu Başkanlığında (MEB Ek Hizmet Binası Milli Müdafaa Caddesi No: 6 Kat: 1 Kızılay/ANKARA adresinde) yapılır.             

XIII. MÜLAKATA ALINMA 

(1) Mülakata katılacak adaylar, Başkanlıkça belirtilen günde mülakata alınırlar. Kendilerine bildirilen günde mülakata gelmeyen adaylar herhangi bir hak iddia edemezler.   

XIV. MÜLAKATIN DEĞERLENDİRİLMESİ 

(1) Mülakatın değerlendirmesi, bu Kılavuz ekinde yer alan EK-3 ‘Bakanlık Maarif Müfettişi Mülakat Değerlendirme Formu’ esas alınarak yapılır. 

(2) Mülakatta 100 (yüz) tam puan üzerinden 70 (yetmiş) puan ve üstü alanlar başarılı sayılır. 

(3) Mülakat başarı listesi en üst puandan başlamak suretiyle düzenlenir.

XV. MÜLAKAT SONUÇLARININ İLANI VE İTİRAZ 

(1) Mülakat sonuçları, mülakat değerlendirmesi tamamlandıktan sonra Bakanlığın web adresinde (www.meb.gov.tr) duyurulur. 

(2) Mülakat sonucuna itiraz, sonuçların ilan edildiği günü takip eden iki iş günü içinde Teftiş Kurulu Başkanlığına (MEB Ek Hizmet Binası Milli Müdafaa Caddesi No: 6 Kat: 1 Kızılay/ANKARA) şahsen başvurarak yapılır.

(3) İtirazlar, itiraz süresi bittikten sonra mülakat komisyonu tarafından iki iş günü içinde incelenerek karara bağlanır ve mülakat başarı listesi kesinleştirilir. İtiraz sonucu ayrıca ilgilinin iletişim (e-mail) adresine yazılı olarak bildirilir. 

XVI. MÜLAKAT SONUÇLARININ MAKAMA SUNULMASI VE UYGULAMA

(1) Başkanlıkça, kesinleştirilen mülakat başarı listesi Bakanlık Makamının Onayına sunulur. Mülakat sonuçları 27 Kasım 2017 tarihinde açıklanacak.

(2) Başarılı aday sayısının EK-4 ‘Bakanlık Maarif Müfettişi Atanacak Kadrolar Listesi’nde yer alan kadro sayısından fazla olması durumunda, atamalar en yüksek puandan başlamak suretiyle yapılır.

(3) Atanabilecek adayların puanlarının eşitliği halinde memuriyetteki hizmet süresi fazla olan, eşitliğin bozulmaması halinde kura yoluyla belirlenen adayın ataması yapılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.