KPDK'da Gündeme Gelen Öğretmen Talepleri

KPDK'da Gündeme Gelen Öğretmen Talepleri

Kamuajans.com - Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başkanlığında memur sendikalarının katılımıyla gerçekleştirilirken öğretmenlerle ilgili de bazı konular gündeme geldi.

KPDK'da öğretmenleri yakından ilgilendiren konular da gündeme geldi. Öğretmenlere fiili hizmet zammı, maaş karşılığı ek ders adaletsizliği, öğretmenlere ek gösterge verilmesi, genel tatil günlerinde aylık karşılığı ek ders görevi, öğretmenlere ek tazminat gibi konular da kurulda talep sıralamasında yerini aldı.  


İŞTE ÖĞRETMENLERLE İLGİLİ KONUŞULAN MADDELER  

* Öğretmenlerin ek göstergelerinin artırılması Eğitim-öğretim hizmetleri sınıfında öğretmen kadrolarında bulunanların mevcut ek gösterge oranları 600 puan artırılmalıdır.

* Eğitim kurumu yöneticilerinin yönetim görevi karşılığı ek ders ücreti Nöbet tutulan eğitim kurumlarının müdür ve müdür başyardımcılarının yönetim görevi karşılığı ek ders ücretlerinde, görevli oldukları eğitim kurumunda nöbet tutan öğretmenlere ödenen miktarın altında olmamak üzere artış yapılmalıdır.  

* Kurs merkezlerinin bulunduğu eğitim kurumlarında görevli yöneticilerine ilave ek ders ücreti ödenmesi Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında cumartesi ve pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde ve diğer günlerde saat 18.00’dan sonra yüz yüze eğitim yapılan veya yüz yüze eğitim kapsamında kurs düzenlenen eğitim kurumları ile açık öğretim öğrencilerinin cumartesi ve pazar günlerinde yüz yüze eğitim kapsamında eğitim gördükleri örgün eğitim kurumlarında görevli yöneticilere, haftada 2 saat ilave ek ders ücreti ödenmelidir.  

* Kalkınmada öncelikli bölgelerde çalışan öğretmenlere ek tazminat verilmelidir.  

* Aylık karşılığı ders görevinin yapılmış sayılacağı haller Öğretmenlerin, aylık karşılığı ders görevi ile ek ders karşılığı ders görevi ayrı ayrı belirlenmeli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun ile belirlenen genel tatil günlerine denk gelen aylık karşılığı ders görevi yapılmış sayılmalıdır.  

* Aylık karşılığı ders yükünün branş ayrımı gözetilmeyerek eşitlenmesi Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 5. maddesinin birinci fıkrası kapsamında, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli, okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile atölye ve laboratuvar öğretmenleri, branş öğretmenleri gibi haftada aylık karşılığı 15 saat ders okutmakla yükümlü tutulmalıdır.  

* Eğitim çalışanlarına fiili hizmet zammı verilmesi Öğretmenlik başta olmak üzere, eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülmesi için emek sarf eden meslek grupları, yüksek performans gerektiren işler yürütmeleri ve öğretim faaliyetinin yıpratıcı olması göz önüne alınarak eğitim çalışanlarına fiili hizmet zammı verilmelidir.   

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.