Koordinatör Öğretmenlikte Başbakanlık ve MEB'in İtirazı Reddedildi

Koordinatör Öğretmenlikte Başbakanlık ve MEB'in İtirazı Reddedildi

Kamuajans.com - Danıştay 11. Dairesince verilen yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne ilişkin 2017/1881 E. Sayılı ve 19.10.2017 tarihli karara davalı idareler tarafından itiraz edilerek, kararın kaldırılması talep edilmiştir. Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu’nun Y.D. İtiraz No: 2018/79 sayılı ve 12.04.2018 tarihli kararı ile davalı idarelerinin itirazlarının REDDİNE, oybirliği ile karar verilmiştir.

Kamuajans.com - Bilindiği üzere Türk Eğitim-Sen olarak açtığımız davada,  Danıştay 11. Dairesi’nin 2017/1881 E. Sayılı ve 19.10.2017 tarihli kararı ile 03.07.2017 tarih ve 30113 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 13.03.2017 tarihli ve 2017/10010 Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Bakanlar Kurulu kararının 4. maddesinin birinci fıkrasının (n) bendinde yer alan “ders görevleri ile” düzenlemesi ile 5. maddesi ile “Aynı kararın 15. maddesinin birinci, ikinci ve üçüncü fıkralarında yer alan “ek” ibarelerinin madde metninden çıkarılmasına dair düzenlemenin, öğretmen-öğrenci bütünlüğünde yapılan yüz yüze eğitim ile işletmelerdeki mesleki eğitim ve staj kapsamında yapılan derslerin farklı nitelikte bulunduğu, koordinatör öğretmenlere ders görevi karşılığında aylığını almak amacıyla işletmelere ve atölyelere giderek diğer öğretmenlere nazaran fazladan masraf yapmalarına, emek ve zaman harcamalarına neden olacağından, verilen emeğin ücretlendirilmeyecek şekilde ek ders kapsamından çıkarılarak yüz yüze eğitim kapsamına alınması Anayasada yer alan eşitlik, ücretle adaletin sağlanması ilkelerine aykırı bulunduğundan, yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

<br />

<a href="http://kamuajans.net/images/dosyalarim/14_HAZ_RAN_KOORD_NATOeR.pdf"><strong>İlgili Y.D. İtiraz RED kararı</strong></a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.