Kontenjan Mağduru Bilişim Öğretmenleri Atanmak İstiyor

Kontenjan Mağduru Bilişim Öğretmenleri Atanmak İstiyor

Kontenjan mağduru bilişim öğretmenleri atanmak için MEB'e çağrıda bulundu. Geçtiğimiz hafta MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yaptı. Sözleşmeli öğretmen ataması sonrası Bilişim Teknolojileri alanında 31 kontenjan boşta kaldı. Sitemize yazan bilişim öğretmenleri, boşta kalan kontenjanlara acilen atama yapılması konusunda MEB yetkililerine çağrıda bulunuyor.

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı 30/07/2019 tarihi itibariyle, ataması yapılacak olan 20.000 sözleşmeli öğretmen kadrosunu açıklamış ve BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ için öğretmen kontenjanını 415 olarak açıklamıştı. Bu kontenjana giren öğretmen sayısının 3 katı kadar farklı alanlardan mezun tüm Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri belirlenip onları mülakata çağrılması sağlanmıştı. Bu yapılan mülakat sonucunda başarılı olan öğretmen adaylarını tercih yapmaları için 30/07/2019 ve 05/08/2019 tarihleri arasında onlara tercih işlemleri açılmıştı.

BÖTE mezunu olan bilişimciler ilk şoku ne yazık ki burada kendilerine açılan kontenjan sayısını gördüklerinde yaşamışlardır. Daha önceden tüm bilişim mezunu paydaşlarına ayrılan oranın üzerinde TEF mezunu bölümü kontenjanı ayrılarak BÖTE bölüm mezunları 415 lik kontenjanda olmalarına rağmen atanmamalarının yolu açılmıştı. Eski atama usulüne bakılarak yapılması beklenilen BÖTE kontenjanının 330-340 ve TEF kontenjanının 85-75 arası olması gerekirken, maalesef MEB tarafından daha henüz nedenini öğrenemediğimiz bir dağılım yapılmış olup, BÖTE’ ye 304 kontenjan ayrılırken TEF mezunlarına da mülakata çağrılandan yaklaşık olarak 27 civarı fazla kontenjan ayrılarak bu sayı 111 olarak belirlenmiştir. Bu atama süreci sonucunda BÖTE mezunu Bilişimciler TEF kontenjanı olarak açılan teknik liselere tercih edemediğinden 82.64 gibi yüksek puanlarla ve 415 lük kontenjanda olmalarına rağmen ve de tercih süreçlerinde 41. Tercih olan; Tercihlerim dışındaki yerlere atanmak istiyorum seçeneğini işaretledikleri halde, BU SÜREÇTEN MAĞDUR OLDULAR VE MALASEF 82.64 GİBİ YÜKSEK PUANLARA RAĞMEN YILLARCA HAYALİNİ KURDUKLARI GÜZEL ÜLKEMİZİN HERHANGİ BİR YERİNDE ÖĞRETMEN OLMA HAYALLERİNİ KAYBEDİP KURBAN BAYARAMINA MEB TARAFINDAN YAPILAN YANLIŞ KONTENJAN DAĞILIMININ KURBANI OLUP BU BAYRAMA YÜREKLERİ BURUK BİR ŞEKİLDE GİRMİŞLERDİR.

BÖTE bölümü mezunları olarak bilişimcilere daha önce ilan edilerek ayrılan 415 lik kontenjandan eksik kalan 4 ortaokul gerisi lise olan toplamda 31 BOŞ BİLİŞİM KONTENJANINA önceden mülakata çağrılan ve başarılı olmuş öğretmen adaylarına normal atamada olduğu gibi puan üstünlüğüne dayanılarak tercih etmeleri sağlanmalıdır. Bunun için başta Milli Eğitim Bakanımız kıymetlimiz sayın Ziya SELÇUK ve atama sürecinde neredeyse her derdimizde yardımımıza koşan değerli Hamza AYDOĞDU hocamızdan, bu durumun en kısa sürede düzeltilip yeni atanan öğretmen arkadaşlarımızla birlikte, güzel vatanımızın her hangi bir okuluna atanmak için sabırsızlıkla bekliyoruz. 

mebpersonel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.