Kızılay'dan 20 Anaokulu Bağışı

Kızılay'dan 20 Anaokulu Bağışı

Kamuajans.com - Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın kendileri için çok yoğun geçtiğini söyledi.

Kamuajans.com - Halkın kendilerine güvendiğini ve bağışlarını Türk Kızılayına yaptığını belirten Yıldırım, "Halkımız her zaman olduğu gibi Türk Kızılayını güvenli liman olarak algıladı ve bağışlarını bir kez daha bize yönlendirdi. Biz 30 ülkede ve Türkiye'de kesimleri yaptık. Bizim 'Kurban bereketi yıl boyu sürsün' diye bir sloganımız var. Yurt içinde et ve süt ürünleri kampüslerinde, tesislerinde kurbanlarımızı kesip kavurma haline getirip bir yıl boyunca kavurmaları dağıtıyoruz. Yurt dışında ise kesimleri yaptıktan sonra dağıtımları ihtiyaç sahiplerine, yerel halkımıza, Müslüman kardeşlerimize yapıyoruz. Burada da şube başkanlarımızı, genel merkez yönetim kurulu üyelerimizi, gönüllülerimizi ve profesyonel çalışanlarımızı gönderip anında orada İslami kurallar çerçevesinde kesimleri yapıp dağıtıyoruz. Çok verimli bir Kurban Bayramı geçirdik." dedi.

Yıldırım, "Biz Kızılay olarak 52 bin hedef koymuştuk, 80 binde kesmek zorunda kaldık. Kurban bağışında yüzde 40 oranında artış oldu. Seneye ümit ediyoruz ki yüzde 40'lık artış belki de yüzde 100'e çıkacak. Ciddi, olumlu bir etki yarattı ve Türk Kızılayına tercihler çoğalmış oldu. Kurbanla ilgili gelecek sene hedeflerimizi yüzde 100 artırma peşindeyiz. Türk Kızılayı şubeleri arasında İstanbul Şubesi olarak Türkiye birincisi olduk. Bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.


"20 anaokulu yapacağız"

Yıldırım, şube olarak kadın ve çocuklara yönelik projelere de imza attıklarını söyledi.

Daha önce bağışçıları aracılığıyla bir anaokulu yaptırıp devlete bağışladıklarını anımsatan Yıldırım, "Şimdi de 9 anaokulu ihalesi yapıp inşallah onları da tamamlayıp devletimize bağışlayacağız. 2017 yılında da 10 anaokulu hedefimiz var. Toplamda 20 anaokulu yapıp bağışçılarımız aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığımıza devretmeyi planlıyoruz. Her yıl 15 bin çocuğun tüm kıyafetlerini, ayakkabısından tutun pantolonuna, gömleğine, montuna varana kadar 81 ilimizde giysi ihtiyaçlarını karşılıyoruz." dedi.


Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.