Kız Anadolu İmam Hatip Artacak

Kız Anadolu İmam Hatip Artacak

KamuAjans.Com-MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) '2016 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu'nu yayımladı.

Raporda, MEB'in ocak-haziran 2016 dönemindeki bütçe giderleri, harcamaları, faaliyetleri anlatılırken, ikinci altı aylık dönemde yapmayı planladığı projelere de yer verildi.

TALEPLER DEĞERLENDİRİLECEK

MEB 2016 yılı için 76 milyar 354 milyon 306 bin TL ödenek aldı. Bu bütçe kapsamında,109 okula ait binaların güçlendirme ve onarım uygulama projeleri değerlendirildi. Valiliklerden gelen güçlendirme ödeneği talepleri incelenerek 2016 yılı birinci diliminde 800 milyon deprem güçlendirme ödeneği aktarıldı. Raporda ayrıca MEB'in 2016'nın ikinci 6 aylık döneminde yapılmasını planladığı projelere de yer verildi. Buna göre 2016 Temmuz-Aralık döneminde, kız çocuklarının okullaşma oranını artırmak amacıyla başta Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde olmak üzere yurt genelinden gelen talepler doğrultusunda kız Anadolu imam hatip liseleri ve öğrenci pansiyonlarının açılması planlanıyor. Ayrıca imam hatip okullarının kamuoyunda tanıtımını yapmak amacıyla okul tanıtım komisyonlarının da kurulması tasarlanıyor.


Gülseven ÖZKAN-Önder ÖNDEŞ

Hürriyet 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.