Kılık-Kıyafet Yönetmeliğindeki Yasaklar Kaldırılmalıdır

Kılık-Kıyafet Yönetmeliğindeki Yasaklar Kaldırılmalıdır

Kamuajans.com - Eğitim-Bir-Sen Muğla Şubesi’nin istişare toplantısında ve İzmir 2 No’lu Şube’nin olağanüstü kongresinde konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, kılık kıyafet yönetmeliği konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Mithat Sevin, ''kılık-kıyafet yönetmeliğindeki yasaklar kaldırılmalıdır.'' dedi.

Kamuajans.com - Darbe ürünü kılık-kıyafet yönetmeliğinde erkek kamu görevlileriyle ilgili sınırlamaların hâlâ kaldırılmadığına dikkat çeken Sevin, “Mayıs sıcağının hatırının öğretmenin hatırından daha fazla sayıldığı sistem, öğretmene kıymet vermeyen bir sistemdir. Atölye dersinde öğretmeni kravata mahkûm eden anlayış, derslerin doğasına aykırı, eğitimin verimliliğinin önüne şekilciliği geçiren bir anlayıştır. Yaklaşık dört yıldır devam ettirdiğimiz eylemlilik sürecinde hiçbir olumsuzluk yaşanmamışken, bunu görmezden gelmek işi savsaklamak; eski Türkiye mantığıyla yöneticilik yapan bazı vali ve kaymakamlara eğitimcileri arkadaşlarının ve öğrencilerinin gözünün önde azarlatmak, okul ziyaretlerinde okulun eksiklikleri ve eğitimin niteliği yerine kıyafet avcılığına yönlendirmektir. Bu açıdan, kılık-kıyafet yönetmeliğine uymayanlar değil, çağ dışı yönetmeliği uygulamaya çalışanlar sorunludur” ifadelerini kullandı.<br />

<br />

<a href="http://kamuajans.com">KamuAjans.com</a> - Özel Haber 

<br />

<br />

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.