Kaymakam ve Milli Eğitim Müdürü Öğretmenlerle Veli Ziyaretinde

Kaymakam ve Milli Eğitim Müdürü Öğretmenlerle Veli Ziyaretinde

Kamuajans.com - Kamuoyunda eğitimci-yazar olarak bilinen ve ayrıca Muğla’nın Milas ilçesinde öğretmen olan Sedat DEGER, “VELİLERİMİ ZİYARET EDİYORUM ÖĞRENCİLERİMİ KAZANIYORUM” adında bir proje hazırladı. Proje kapsamında Milas kaymakamı Sayın Eren ARSLAN ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa BAL öğretmenler ile birlikte katıldıkları veli ziyareti kamuoyunda büyük takdir topladı, ayrıca öğrenci ve velileri mutlu etti.

Kamuajans.com - “VELİLERİMİ ZİYARET EDİYORUM ÖĞRENCİLERİMİ KAZANIYORUM”  projesi Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Kaymakam ve milli eğitim müdürünün de veli ziyaretlerine katılması, eğitimin ana unsurları olan öğrencileri aile ortamında bizzat görmeleri ve eğitimin olası sorun ve ihtiyaçlarını yerinde tespit edebilme fırsatını oluşturmaktadır. Bu durum birçok il ve ilçeye örnek olacak bir davranış olarak yorumlara neden oldu.

“Velilerimi Ziyaret Ediyorum Öğrencilerimi Kazanıyorum”  projesinin amacı, okul-aile işbirliğini geliştirmek ve bu konuda tüm eğitimcileri teşvik edebilmek adına İlçe Milli Eğitim Müdürü ile şube müdürlerinin de katılacağı veli ziyaretlerini öngörmektedir.




Milas Kaymakamı Eren Arslan ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, proje kapsamında ilk ziyaretlerini Koru Yüksel Çağlar Ortaokulu öğrencilerinden Ekinambarı Mahallesi'nde oturan 8'nci sınıf öğrencisi Osman Furkan Küçük ve ailesine yaptı.




Yıl boyunca süreceği kaydedilen ziyarette konuşan Kaymakam Eren ARSLAN,Eğitimin sadece okulla sınırlı olmadığını projenin de  bu noktada önem taşıdığını söyledi.




Eğitimin ailede başladığına dikkat çeken Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, "Öğrencilerin ilk öğretmenleri anne ve babaları yani ailesidir. Okul çağlarında da ailenin eğitim öğretim faaliyetlerine etkisi artarak devam eder. Ailenin çocuğunun eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgilenmesi, iç içe olması, destek olması öğrencinin başarısını olumlu yönde etkiler. Muhakkak ki okulun başarısının artırılması öğrenciyi daha iyi tanımaktan geçer. Öğrencinin ailesi ile yapılan etkileşim ise öğrenciyi tanımaya olumlu katkı sunar. Eğitimde başarı, aile, öğrenci, öğretmen etkileşiminin fazla olmasıyla artar" dedi. 




Projenin 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı sonuna kadar uygulanacağını belirten Bal, "Çeşitli sebeplerden dolayı devamlı okula gelmeyen veya devamsızlık yapan öğrencilerin alt nedenlerini aile ortamında tespit etmek ve çözümüne dönük verilere ulaşmak istiyoruz. Velilerin okul ile iç içe olmasını sağlayıp, yardım almaya muhtaç duyan öğrencileri tespit edeceğiz, velilerin okula ve eğitime bakış açılarını tespit etmek ve varsa olumsuz bakış açılarını en aza indireceğiz. Okuldaki olumsuz davranışları en aza indirgemek, eğitimin en üst düzey yetkililerinin de eğitimin ana unsuru olan öğrencileri ve aileleri yerinde görerek eğitimin olası sorun ve eksikliklerini birebir yerinde tespit edebilmesini sağlamak projenin amaçları arasında yer alıyor" dedi.

(Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla) 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.