Kar Nedeniyle Eğitime Ara Verilen Okular

Kar Nedeniyle Eğitime Ara Verilen Okular

Kamuajans.com - Yurdun büyük bir bölümünde soğuk hava ve kar yağışı etkisini sürdürmeye devam ediyor. Kar yağışının yoğun olduğu bazı illerde kar yağışı ve soğuklar nedeniyle eğitime ara verildi.

RİZE: Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi

Rize'nin Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinde, kar yağışının ardından yaşanan buzlanma nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı sonucu oluşan buzlanma nedeniyle, bazı olumsuzlukların yaşanabileceği belirtildi.

Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinde olumsuz hava koşullarının etkili olduğu ifade edilen açıklamada, meteorolojik veriler ışığında öğrencilerin sağlığı ve ulaşım güvenliği için bu ilçelerde, okul öncesi, temel eğitim, orta öğretim kurumları ile yaygın, özel öğretim ve özel eğitim kurumlarında bugün eğitime ara verildiği kaydedildi.

Açıklamada, iki ilçede, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de bir gün idari izinli sayılması kararı alındığı bildirildi.


VAN: Van'da etkili kar nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime bugün ara verildiği bildirildi

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde kar nedeniyle, Milli Eğitime bağlı merkez ve bağlı köylerde okul öncesi, ilk ve ortaokullar, liseler ile diğer eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime bugün 1 gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve engelli olanların da bugün idari izinli sayılacakları kaydedildi.


ARTVİN: Artvin merkez ile Borçka ve Murgul ilçelerinde etkili kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

Artvin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle Artvin merkez, Borçka ve Murgul ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretime bugün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, ayrıca il genelinde kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı kaydedildi.


GİRESUN: Giresun'un 4 ilçesinde taşımalı öğrenim gören öğrenciler için eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının köy yollarında yarattığı olumuz koşullar nedeniyle Doğankent, Yağlıdere, Çanakçı ve Dereli ilçelerinde taşıma ile gelen öğrenciler için okullar bir gün tatil edildi. 

Artvin Borçka ve Murgul'da da eğitime bir gün ara verildi.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.