Kapatılan FETÖ Kurumu Personeline Çalışma İzni Verilecek Mi ?

Kapatılan FETÖ Kurumu Personeline Çalışma İzni Verilecek Mi ?

KamuAjans.Com-MEB, kapatılan FETÖ kurumlarında çalışan personelin çalışma izinleriyle ilgili yeni bir düzenleme yaptı.Bu personellerin eğitim kurumlarında çalışabilmesiiçin gereken şartlar şu şekildedir;

KHK'da özetle; KHK Eki ll sayılı listede yer alan özel öğretim kurumları ile özel öğrenci yurtlarının kapatıldığı, yine KHK'nın 2nci maddesinin üçüncü fıkrası gereğince Bakan onayı ile özel öğretim kurumları ve özel öğrenci yurtlarının kapatilabileceği belirtilmektedir.İlgi (b) Makam olur'unda da yine özetle;ilgi (c) KHK kapsamında kapatılan kurumlarda çalışmakta olan yönetici,eğitimci,öğretmen,uzman öğretici,usta öğretici ve diğer personel hakkında çalışma izin onaylarının iptal edilmesi, bu personelle başka bir özel öğretim kurumuna çalışma izin onayı düzenlenmemesi gerektiği belirtilmiştir.

Bu yöndeki uygulamalar sonucunda bazı personellerin mağdur duruma düştüğü yönündeki başvuruların bakanlığımıza ve valiliklere iletildiği anlaşılmaktadır.

Bu nedenle ilgi (a) makam olur'u doğrultusunda; ilgi (c) KHK kapsamında kapatılan kurumlarla ilgili yukarıda belirtildiği şekilde işlem yapılan personeller hakkında valilikler tarafından komisyon oluşturulacaktır.

Milli Eğitim Müdürlüklerine müracaat edenlerden ilgi (c) KHK kapsamında milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara yada terör örgütlerine üyeliği veya iltisaki , bunlarla irtibatı olmadığı; oluşturulan bu komisyon marifetiyle belirlenen personellerin Milli Eğitim Bakanlığı'nın değerlendirmesi üzere valilikler tarafından genel müdürlüğe bildirilmesi gerekmektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.