İTÜ'den Doğa Koleji'yle İlgili Yeni Açıklama

İTÜ'den Doğa Koleji'yle İlgili Yeni Açıklama

Kamuajans.com – İTÜ, Doğa Koleji'nin satın alınmasıyla ilgili yeni açıklama yaptı. Açıklamada, "Dün kurumumuzca yapılan bilgilendirme geçerlidir. İTÜ Vakfı ile Doğa Koleji arasındaki müzakere süreci devam etmektedir. İTÜ resmi kanalları dışındaki kaynaklardan yayılan haberler, son durumu yansıtmamaktadır. Süreç sonlandığında bilgilendirme resmi kanallardan yapılacaktır" denildi.

İTÜ, Doğa Koleji'nin satın alınmasıyla ilgili yeni açıklama yaptı. Açıklamada, "Dün kurumumuzca yapılan bilgilendirme geçerlidir. İTÜ Vakfı ile Doğa Koleji arasındaki müzakere süreci devam etmektedir. İTÜ resmi kanalları dışındaki kaynaklardan yayılan haberler, son durumu yansıtmamaktadır. Süreç sonlandığında bilgilendirme resmi kanallardan yapılacaktır" denildi.

DOĞA KOLEJİ'NDE NELER YAŞANDI?

Doğa Koleji yaklaşık 3 aydır öğretmenlerinin maaşını ödemiyordu. Aylardır maaşsız çalışan öğretmenlerin derslere girmeme kararı alması üzerine, veliler okul önünde protestolara başlamıştı.

HÜKÜMET: PLANLARIMIZ HAZIR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Doğa Koleji ile ilgili yaptığı açıklamada "Planlarımız hazır" demişti. Selçuk'un dün yaptığı açıklama şöyle:

Süreci hassasiyetle değerlendiriyoruz. Özel okul temsilcileriyle de toplantılar yapıyoruz.

MEB’in görevi kurum açma şartının kaybolması durumunda faaliyeti sonlandırıp öğrencileri başka okullara kaydetmektir.Satış sürecini devir sürecini çok yakından takip ediyoruz.Ekonomik tablonun büyüklüğü bu sürecin uzamasına yol açıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk.


TARAFLARLA TEMAS HALİNDEYİZ

Taraflarla temas halindeyiz. Çok yakın bir süre içinde satışla ilgili bir çözümün ortaya çıkması için gereken tedbirleri alıyoruz.Temennimiz satış sürecinin olumlu bir yönde gerçekleşmesi.Kamu kaynaklarıyla bir çözüm planımız olmadığını söylemek isterim.

PLANLAMALARIMIZ HAZIR

Bizim meselemiz çocuklar. Onlar için bu meseleyle çok ayrı bir şekilde ilgileniyoruz.

Çocukları bu meselenin içine katmaya gayret edilmesinin çok doğru olmadığını düşünüyoruz.Çok kısa süre içinde bu satış ve devirle ilgili olumlu haberlerin gelmesini temenni ediyoruz.Bunun olmaması halinde ilgili tüm bireyle şundan emin olsunlar tüm tedbiri almak hazırlığı yapmak konusunda planlamalarımızın hazır olduğunu söylemek isterim.

KAYNAK: HABER7 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.