İşte Yeni Müfredata Göre Açıklanan Haftalık Ders Saatleri!

İşte Yeni Müfredata Göre Açıklanan Haftalık Ders Saatleri!

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu, yeni müfredata göre güncellenen öğretim programlarını ve derslerin haftalık ders saati sayılarını açıklamaya başladı.

MEB tarafından güncellenen öğretim programları kapsamında derslerin haftalık ders saatleri TTKB tarafından yayımlanmaya başlandı.

Talim ve Terbiye Kurulu, şu ana kadar sosyal medya hesabından üç dersin toplam kazanım sayılarıyla sınıflara göre haftalık ders saati sayılarını açıklamıştır.

TTKB tarafından belirlenen, derslerin haftalık ders saatlerini sizlere aktaracağız. TTKB yeni dersleri paylaştıkça da haberimizi güncelleyeceğiz.

Beden Eğitimi

Bu ders; 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda haftalık ikişer saat olarak okutulacak. Beden Eğitimi dersinin toplam kazanım sayısı ise 120 olarak belirlendi. Toplamda 2 konu alanı bulunurken 24 ünite yer alıyor.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım

Bu ders, 1. sınıftan 8. sınıfa kadar tüm sınıf seviyelerinde haftalık ikişer saat olarak okutulacak. Bu ders için tplamda 337 kazanım belirlendi. Konu alanı sayısı 5, toplam ünite sayısı ise 25 olacak.

Biyoloji

Bu ders; 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda haftalık üçer ders saati olarak okutulacak. Biyoloji dersi için toplam 100 kazanım belirlendi. Bu konular toplam 12 ünite halinde verilecek.

Türkçe

Türkçe dersi; 1 ve 2. sınıflarda haftalık 10 saat, 3 ve 4. sınıflarda haftalık 8, 5 ve 6. sınıflarda haftalık 6, 7 ve 8. sınıflarda ise haftalık 5 saat olarak okutulacak.

İlkokul Fen Bilimleri dersinin müfredatı değişti. Taslak programda, İlkokul Fen Bilimleri dersi için ön görülen ünitelerin sınıf bazında ve de ders saati temelinde dağılımı aşağıdaki şekilde gerçekleşti ve dersin 3. ve 4. sınıflardaki haftalık saati 3; 5., 6., 7. ve 8. sınıflarda ise 4 saat olarak belirlendi:



İlkokul Hayat Bilgisi dersinin müfredatı değişti. Taslak programda, İlkokul Hayat Bilgisi dersi için ön görülen ünitelerin sınıf bazında ve de ders saati temelinde dağılımı aşağıdaki şekilde gerçekleşti ve dersin 1. ve 2. sınıflardaki haftalık saati 3; 3. sınıflarda ise 4 saat olarak belirlendi:



İlkokul Matematik dersinin müfredatı değişti. Taslak programda, İlkokul Matematik dersi için ön görülen ünitelerin sınıf bazında ve de ders saati temelinde dağılımı aşağıdaki şekilde gerçekleşti ve dersin bütün sınıf kademelerindeki haftalık saati 5 saat olarak belirlendi:



İlkokul Sosyal Bilgiler dersinin müfredatı değişti. Taslak programda, İlkokul Sosyal Bilgiler dersi için ön görülen ünitelerin sınıf bazında ve de ders saati temelinde dağılımı aşağıdaki şekilde gerçekleşti ve dersin bütün sınıf kademelerindeki haftalık saati 3 saat olarak belirlendi:



Diğer dersler eklendikçe güncellenecektir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.