İstanbul 2018 LGS Sınavı Nitelikli Okullar ve Liseler Listesi Yayınlandı

İstanbul 2018 LGS Sınavı Nitelikli Okullar ve Liseler Listesi Yayınlandı

Nitelikli Liseler - Milli Eğitim Bakanlığı 10 Nisan tarihinde, ortaokuldan liseye geçişlerde merkezi sınavla öğrenci alacak okulların listesini merkezi sistem sınavı uygulama kılavuzu içerisinde yayınladı. Liselerin en yoğun olduğu şehirler olan İstanbul, Ankara, İzmir, Konya gibi şehirler en fazla nitelikli liseler sahip iller olarak öne çıktılar. İstanbul'un 39 ilçesinde de nitelikli okullar yer almaktadır.

Kamuajans.com -  Milli Eğitim Bakanlığı yeni yönetmelikle birlikte ortaokuldan liseye geçişlerde adrese dayalı sistemle kayıt sistemini hayata geçirdi. Ancak bazı okulları adres kapsamı dışında sınavlı okullar olarak belirledi. Nitelikli liseler adı verilen okullar Türkiye'nin her ilinde ve hemen her ilçesinde belirlendi, dün itibariyle de uygulama kılavuzu ile birlikte kamuoyuna açıklandı. Ülkenin en çok okuluna sahip ili İstanbul'da çok sayıda okul nitelikli okullar kapsamına alındı. 2 Haziran'da gerçekleştirilecek olan LGS sınavının ardından öğrenciler bu okullara tercih yapabilecekler ve puanlarına göre de bu nitelikli okullara yerleşmiş olacaklar.<br />

<br />

2018 Merkezi Sınav 2 Haziran 2018 tarihinde yapılacak. Başvurular ise 11-18 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak ve sınav sonuçları 22 Haziran 2018 tarihinde açıklanacak. İstanbul'da yer alan Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları belli oldu.

<br />

 Arnavutköy'den 3, Ataşehir'den 4, Avcılar'dan 5, Bağcılar'dan 7, Bahçelievler'den 10, Bakırköy'den 5, Başakşehir'den 5, Bayrampaşa'dan 9, Beşiktaş'tan 10, Beykoz'dan 4, Beylikdüzü'nden 4, Beyoğlu'ndan 5, Büyükçekmece'den 5, Çekmeköy'den 2, Esenler'den 1, Esenyurt'tan 2, Eyüpsultan'dan 3, Fatih'ten 13, Gaziosmanpaşa'dan 4, Güngören'den 4, Kadıköy'den 7, Kağıthane'den 6, Kartal'dan 10, Küçükçekmece'den 10, Maltepe'den 5, Pendik'ten 15, Sancaktepe'den 4, Sarıyer'den 5, Silivri'den 3, Sultanbeyli'den 3, Sultangazi'den 3, Şile'den 3, Şişli'den 9, Tuzla'dan 5, Ümraniye'den 5, Üsküdar'dan 18, Zeytinburnu'dan 9 okul yer almaktadır. 

<br />

Listede 180 kontenjan ile Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi, 210 kontenjan ile Habire Yahşi Anadolu Lisesi, 150 kontenjan ile Süleyman Nazif Anadolu Lisesi, 180 kontenjan ile Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi, Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesi, 15 Temmuz Şehitlri Anadolu İmam Hatip Lisesi, 150 kontenjan ile Adnan Menderes Anadolu Lisesi, 240 kontenjan ile Bahçelievler Anadolu Lisesi (İngilizce-Almanca), 180 kontenjan ile Dede Korkut Anadolu Lisesi, 150 kontenjan ile Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi, 180 kontenjan ile Ataköy Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve daha bir çok lise yer almaktadır.<br />

<br />

<a href="http://kamuajans.net/images/dosyalarim/MERKEZI_OKUL.pdf"><strong>MERKEZİ OKUL LİSTESİ<br />

</strong></a><br />

<a href="http://kamuajans.com">KamuAjans.com</a> - özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.