İşletmelerde Meslek Eğitimine Nezaret Eden  Meslek Öğretmenlerinin Ek Ders Ücretleri  Kesilmemelidir

İşletmelerde Meslek Eğitimine Nezaret Eden Meslek Öğretmenlerinin Ek Ders Ücretleri Kesilmemelidir

Kamuajans.com – Milli Eğitim Bakanlığı, 28 Mart 2020’den 1 Eylül 2020’ye kadar normal ek ders ücreti dışında kalan kurs, sınav faaliyeti gibi çalışmalardan kaynaklanan ek ders ücreti ödemelerini durdurduğunu açıklamıştır.

Bu kapsama alınan “işletmelerde meslek eğitimi” çalışmaları için de aynı uygulama geçerli olacaktır. Mesleki ve Teknik Liselerde çalışan meslek öğretmenlerinin okulda geçirdikleri süre genellikle sadece maaş karşılığıdır. Diğer gün ve ders saatleri ise işletmelerde meslek eğitimine nezaretle geçmektedir.

Bakanlığın bu uygulaması meslek eğitimine nezaret eden öğretmenleri ek ders ücretinden tamamen mahrum ederek ekonomik mağduriyete sebep olacaktır.

Meslek öğretmenlerinin asıl çalışma alanına dönük bu uygulama eşitliği ihlâl eden açık bir yanlıştır. Bir an önce bu yanlıştan dönülmeli, meslek öğretmenlerinin ek ders ücretlerinde herhangi bir kesinti yapılmamalıdır.



EĞİTİM İLKE-SEN YÖNETİM KURULU 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.