İLKSAN Temsilci Seçimlerinin Yapılmaması Hukuksuzluğunu Yargıya Taşındı

İLKSAN Temsilci Seçimlerinin Yapılmaması Hukuksuzluğunu Yargıya Taşındı

Kamuajans.com – Eğitim-Bir-Sen olarak, Mart/Haziran 2020 tarihlerinde görev süreleri sona erecek olan İLKSAN ilçe ve il temsilcileri için temsilci seçimi takviminin ivedilikle oluşturularak duyurulması talebimizin zımnen reddi üzerine dava açtık.

İLKSAN Ana Statüsü’ne 2017 tarihinde eklenen geçici 1. maddede yer alan, “Bu maddenin yürürlüğe girmesinden itibaren, 4 yıl süreyle seçilen mevcut İlçe ve İl Temsilcilerinin görev süreleri 6 yıla çıkarılmış sayılır” hükmünün Danıştay’ca önce yürütmesinin durdurulması akabinde iptali neticesinde, 9.4.2016 tarihinde yapılan ilçe temsilcileri seçimleri ile 11.6.2016 tarihinde yapılan il temsilcileri seçimlerinde seçilen İLKSAN ilçe ve il temsilcilerinin görev süreleri ile ilçe temsilcileri tarafından kendi aralarından seçilen İLKSAN Temsilciler Kurulu’nun görev süresi Nisan/Haziran 2020 tarihi itibarıyla sona erecektir. İLKSAN ilçe ve il temsilcileri seçimlerinin bahse konu tarihlerde gerçekleştirilmesi ile davalı bakanlık tarafından seçim takviminin belirlenmesi ve ilanı zorunludur.

Bakanlığın bu yöndeki talebimizi karşılıksız bırakarak zımnen reddetmesinin yanı sıra, İLKSAN da yangından mal kaçırırcasına seçime gitmeksizin yönetim ve denetim organlarının belirlenmesi gündemiyle Temsilciler Kurulu (genel kurul) yapma kararı almıştır.

Bir hukuk devletinde seçimler yoluyla oluşturulan organlarca yönetilen tüzel kişiliklerde, yönetime gelmede ve ayrılmada tek yol seçimler olup, bunu ortadan kaldıran düzenleme ve değişikler demokratik hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmaz. İLKSAN seçimleri her türlü şaibeden uzak bir şekilde denetime açık, şeffaf bir ortamda, hukukun öngördüğü süre içerisinde gerçekleştirilmeli; sandık üyeden kaçırılmamalı, üyelerin isteklerinin ve iradelerinin tecelli etmesi sağlanmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.