İlkokullarda Yetiştirme Programı Çalışmaları Yapıyor

İlkokullarda Yetiştirme Programı Çalışmaları Yapıyor

KamuAjans.Com-AES: MEB Talebimizden Sonra İlkokullarda Yetiştirme Programı Çalışmaları Yapıyor. Geçtiğimiz aylarda sendika olarak bakanlığa yaptığımız başvuru ile İlkokullarda Yetiştirme Programının önemli olduğunu, bu konuda bakanlığımızın önerilerimizi ve raporlarımızı dikkate alarak çalışmalar yapmalarını talep etmiştik.

Önerilerimizden sonra Ankara’da 19-23 Haziran 2017 tarihleri arasında İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) Yazım Çalıştayı gerçekleştirildi. İlk olarak 28.10.2014 tarihinde Meb Örgün Ve Yaygın Eğitimi Destekleme Ve Yetiştirme Kursları Yönergesinin Uygulanmasında Tespit Edilen Aksaklıklar Ve Öneriler konulu resmi yazımızı yazarak, bakanlığa teslim etmiştik.

“Yetiştirme Kursları Çözüm Önerilerimizi Bakanlığa Sunduk” başlığı ile de bilgileri kamuoyu ile paylaşmıştık. http://www.aes.org.tr/haber-291-yetistirme-kurslari-cozum-o… 17.10.2016 tarihinde Anadolu Eğitim Sendikası olarak Ek Ders Ücretlerindeki Adaletsizliğin Giderilmesi için Bakanlığa bir kez daha Başvurduk. Aynı tarihli ve konulu yazımızda Ek ders ücretleri üzerindeki dengesizliğe ışık tutmuş, Ek ders ücretlerindeki adaletsizliğin sorunlara yol açtığını belirtmiş, Konu ile ilgili gerekli önlemlerin alınmazsa sorunların devam edeceğini, sistemin yaşanan sıkıntılardan dolayı yürümekte zorlandığını ortaya koymuş, Milli Eğitim Bakanlığından çözüm için gerekli adımları atmasını talep etmiş, Takibinin sendikamız tarafından yapılacağını da belirtmiştik. http://www.aes.org.tr/haber-678-ek-ders-ucretlerindeki-adal…

Milli Eğitim Bakanlığından aldığımız bilgilere göre; “Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokullarda ve liselerde yürürlüğe koyduğu destekleme yetiştirme kurslarının benzerini ilkokullarda hayata geçirmeye hazırlanıyor. 2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde düzenlenen çalıştay ve programlarda son aşamaya gelindiği belirtildi. Yetiştirme programının pilot olarak uygulanacağı iller önümüzdeki günlerde açıklanacak. İlkokul yetiştirme kursunun uygulanacağı iller pilot uygulamadan sonra artacak ve tüm illerde yetiştirme programı uygulamasına geçilecek. İlkokullarda Yetiştirme Programının uygulanmasına yönelik usul ve esaslar önümüzdeki haftalarda MEB tarafından kamuoyu ile paylaşılacak” denildi.


Anadolu Eğitim Sendikası 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.