İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsa BAL’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsa BAL’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Kamuajans.com - Milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının ve ilk Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98. yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız.

Kamuajans.com - 23 Nisan 1920, aziz milletimiz için tarihi değer taşıyan bir dönüm noktasını ifade etmektedir. Vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, diriliş ruhu, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırmış ve bu şahlanışın adı birlik beraberlikti, Milli Mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, ulusal egemenlikti, demokrasiydi, kardeşlikti. Büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla kenetlenmiş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiş ve göstermeye devam etmektedir. Atatürk diyor ki: “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”

Yarınımız, umudumuz, muradımız, çiçeklerimiz Sevgili çocuklarımız; Ülkemizin en değerli varlığı olarak, geleceğimizin güvencesi, yaşam sevincimiz ve umudumuzsunuz. Sizlere düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Bu görevi en güzel şekilde yerine getireceğinize ve bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkacağınıza olan güvencimiz tamdır.

Çocuklarına değer veren ve onların her birinin vatanına, milletine ve insanlığa iyi birer insan olmasını kendisine gaye edinen toplumlar, geleceğe güvenle bakabilmişlerdir. Millet olarak en kıymetli hazinemiz olan çocuklarımız için büyük anlam taşıyan bu günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bizleri zafere taşıyan tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman Gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

Egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 98. Yıldönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, başta bugünü anlamlandıran çocuklarımız olmak üzere, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

İsa BAL

İlçe Milli Eğitim Müdürü 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.