İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Fark Yaratan Bir Proje Daha

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Fark Yaratan Bir Proje Daha

Kamuajans.com - İzmir il milli eğitim müdürlüğü “İlham Veren Buluşmalar” eğitim etkinliğinde Düşünce Koçu Münir Arıkan ile Öğrencileri Buluşturdu. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Gelişim Akademisi kurarak il milli eğitimde görev yapan eğitim yöneticileri ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerini geliştirmeye yönelik önemli bir çalışmayı başlatmıştı. İzmir il milli eğitim müdürlüğü bu örnek çalışmalarının ardından “İlham Veren Buluşmalar” etkinliği ile de bu yıl öğrencilere vizyon katacak örnek çal

Kamuajans.com - Konak Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen “İlham Veren Buluşmalar” etkinliğinin ilk çalışmasında ünlü düşünce koçu Münir Arıkan, Atatürk Lisesi, İzmir Fen Lisesi, Çiğli Fen Lisesi ve Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi’nden 600  öğrenciyle bir araya geldi. 

Öğrencilerden Ömer Yahşi’ye Büyük Alkış 

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “İlham Veren Buluşmalar” etkinliğinin ilkinde böylesi güzel bir eğitim çalışmasında öğrencilerimiz  ile bir arada  olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. İzmir’den geleceğe ümitle bakıyoruz. Geleceğin sizlerin elinde şekilleneceğini düşünüyorum. Öğretmenlerimize sonsuz güveniyoruz ancak sadece akademik değil aynı zamanda sosyal, kültürel, sportif  ve sanatsal  başarılarınız da bizi çok ilgilendiriyor. Bu nedenle akademisyenlerimizden bilim adamlarımıza , iş dünyasından , kürsü başkanına ,dünyanın dört bir köşesinde  ülkemizi başarıyla  temsil eden rol model  kişileri sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Belki üniversitede erişebileceğiniz pek çok kişiyle sizi daha yolun başında, 9.10. sınıfta tanıştırarak yolunuzu çizmeye yardımcı olmak istiyoruz. Varımız, yoğumuz, her şeyimiz olan siz değerli öğrencilerimizin ileride ülkemizi başarıyla temsil edeceğinize olan inancım tamdır. Gözlerinizin içindeki pırıltıya güveniyoruz; bahtınız, geleceğiniz parlak olsun.” diye sözlerine devam eden Yahşi, öğrencilerden büyük alkış aldı. 

“Gelecek Nasıl Bir İnsan Bekliyor” 

Geleceklerini planlarken öğrencilerin farkındalıklarını artırmak üzere yola çıkan düşünce koçu Münir Arıkan, 81 ilde 380 ilçede 3 yüz bin öğretmen ve 3 milyon öğrenciye seminer verdiğini ifade etti.  Harvard Üniversitesi Genetik ve Karmaşık Hastalıklar Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, ünlü beyin ve sinir cerrahı Prof. Dr. M. Gazi Yaşargil, Kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, zakkumdan ilaç üreten Dr. Ziya Özel, Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu gibi bu yüzyıla damgasını vurmuş 13 bilim adamından 9’unun Türk olduğunu vurgulayan Arıkan, öğrencilere “ Asla kendinizi kısıtlamayın, büyük düşünün ve hayallerinize ulaşmak için çok çalışın.” dedi. “Bana hayatın sırrını soruyorlar, hayatın tek sırrı yaşamak. Hayal gücünüzü köreltmeden çalışmanız lazım” diyerek öğrencilere seslenen Arıkan, gelecek nasıl bir insan bekliyor sorusunu ise içinde bulunduğumuz büyük meslekler savaşını ve geleceği algılayan, teknolojiyi kendi geleceğine faydalı amaçlar için kullanan, gelecek yeteneğini keşfeden ve hayatını ona adayan bir nesil olarak cevaplandırdı. 

Korkak ve tembeller, değişime inanamayanlardır. 

“12. yüzyılda El-Cezeri, bu topraklarda elektrik kullanmadan, su ve mekanik parçalarla çalışan ilk robotları yapmıştı. Lagari Hasan Çelebi, 17. Yüzyılda roketle dikey uçuşu başarıyla gerçekleştirmiş ilk bilgindir. Bu tür başarıları sahiplenip kurumsallaştırırsak, her sene üzerine bir şeyler katarsak, o zaman ülkemiz dünya devi olur. 20 yıl öncesini düşündüğümüzde bugünkü teknolojiyi hayal bile edemezdik.” diyen Arıkan, kod yazılımı yapan, teknoloji üreten ülkelerin dünya devi olduğunu ifade etti. “Ne düşünüyorsan O’sun” diyerek sözlerine devam ünlü düşünce koçu, “Hiçbir şeyi hayal etmeden, kafanızda şekillendirmeden gerçekleştiremezsiniz, dünyada güzel bir iz bırakın, sizi nasıl anacaklarına şimdiden karar verin.” dedi. 

“İnsan hayatında iki büyük gün vardır. Doğduğu gün ve neden doğduğunu keşfettiği gün. İşini severek yapan ve kendisini işine adayan kişi gerçekten doğmuş demektir. Bilgi önemlidir, ancak önce birbirimizi sevmek gerekir. Kardeşlik ve dürüstlük en önemlisidir.” diyen Arıkan, “Nerede ne koşullarda çalıştığınız değil, işinizi severek yapmanız önemli, hangi işte çalışırsanız çalışın, kendi işinizde fark yaratın.” diyerek mesleki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Büyük beğeni ile takip edilen program il milli eğitim müdürü Ömer YAHŞİ nin Arıkan a teşekkür plaketi vermesiyle tamamlandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.