İl MEM'den Sosyal Sorumluluk Projesi

İl MEM'den Sosyal Sorumluluk Projesi

Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren Mersin Kariyer Buluşmaları Programımızda Öğrencilerle Buluştu. Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında düzenlenen Mersin Kariyer Buluşması programımız bu haftaki konuğu Toros Okulları Mütevelli Heyet Başkanı Eğitimci Ali Özveren’di.

 Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen Mersin Kariyer Buluşması’na Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Adem Koca, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Emre Duru, Toros Üniversitesi Rektörüm Haluk Korkmazyürek, Mütevelli Heyet Başkan Yrd. Nil Aşkın, Genel Sekreter Reşit Serhat Aşkın, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdür Yrd. Doç. Dr. Ahu Kaynak, Hazırlık Okulu Müdürü Oya Genç, KEYAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Özer, Yenişehir İlçe Millî Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, idareciler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasının ardından Ali Özveren´in hayatını anlatan bir sunum yapıldı. 

Daha sonra kürsüye davet edilen Özveren, İl Millî Eğitim Müdürü Adem Koca’nın nazik daveti ve misafirperverliği ve yine yapılan hazırlıklardan ötürü memnuniyetini belirtti. Konferansın hazırlanmasında görev alan idareciler ve öğretmenlere de şükranlarını sundu. 

Çocukluğunda tecrübe ettiği zorlukları katılımcılara aktararak söyleşisine başlayan eğitimci Ali Özveren, “1954’de karayolu ile 40 km uzaklıktaki kasabaya 1 günde gidebiliyorduk, fakat yolculuğu 1 saate düşüren araçlar gelişti “ dedi. Günümüz teknolojisinin gelişimine vurgu yapan Özveren, şu an ki neslin bu anlamda çok şanslı olduğunu söyledi. 

Teknolojinin gelişmesi gibi hayatın her alanında gelişen düzene ayak uydurmaya çalıştığını belirten Özveren, eğitimcilik hayatında yeniliklere her daim açık olduğunu ifade etti. 

Hayatının zorluk dönemlerinde önemli tecrübeler kazandığını belirten Özveren, “Şükür olsun bize yoksulluğu tattıran Allaha. Bu sizi pişiriyor. Hayata hazırlıyor. Ufkunuz gelişiyor. Ders alabilirsek içinde bulunduğunuz şartlar ne kadar kötü olursa olsun iyi şeyler yapabilirsiniz.” diyerek katılımcılara hiçbir zaman azimlerinin azalmaması gerektiğini ve umutlarını yitirememeleri gerektiğini tavsiye etti. 

Özveren amaçlarının daima, “En iyisini yapmak, en iyi eğitimi vermek.” olduğunu söyleyerek; kampüs büyüklüğünün değil içerisindeki verilen eğitimin büyüklüğünün önemli olduğunu belirtti. 

Konuşmasına, “İyi insan yetiştirebilirsek bazı cevherleri bulup ortaya çıkarabilirsek ülkemize hizmet etmiş oluruz; diyerek devam eden Özveren; Mersin Eğitim Vakfını kurmaktaki amacının Yetenekli öğrencilere üst düzey eğitim vermek olduğunu belirtti. 

İmkanları kısıtlı olan öğrencileri de unutmadığını vurgulayan Özveren burs verdikleri öğrencilerin başarılarının yaptığı işlerdeki en büyük motivasyon kaynadığı olduğunu söyledi. 

Gençlerin gelecek açısından önemine dikkat çeken Özveren, “Dünyayı kurtaracak olan gençlerdir. Gençlere verilen eğitimi önemdir. Tek kurtuluşumuz eğitimdir. Eğitim seferberliği başlatan, ülkeler en gelişmiş ülkelerdir.” dedi. Bu bağlamda, ülkemizde eğitime verilen öneme de dikkat çekti, “Bizim halkımız ceketini satarım çocuğumu okuturum düşüncesinde insanlardan oluşur. Bu kadar güzel insanların bir arada yaşadığı güzel bir memlekette eğitim alanında ciddi işler yapmak gerektiğini düşündüm. Ve iş adamı olmak yerine eğitimci olmaya karar verdim. Eğitim kurumları herkesindir. Okullarımız bizim mabedimizdir. Hiç bir gencin diğerine üstünlüğü yoktur. Farklı özellikleri vardır. Eğitim kurumlarının asli görevi farkı fark etmektir dedi. 

Toros Okulları Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren son olarak, “Eğitimciler olarak gençlerin hizmetindeyiz. Bununla ilgili yaptığımız her şey yapmamız gereken şeylerdir.” dedi. 

Program Özveren’in öğrencilerin sorduğu soruları cevaplandırmasının ardından son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.