İl İçi Mazeret Atamasında Norm Yoksa Öğretmen Mağdur Olmaya Devam Mı Eder?

İl İçi Mazeret Atamasında Norm Yoksa Öğretmen Mağdur Olmaya Devam Mı Eder?

Kamuajans.com - MEB Müsteşarımız Sayın Yusuf Tekin Bey'in kamuoyu ile paylaştığı bilgilere göre il içi mazereti olup ataması yapılmayanların mağduriyetinin çözümüne dönük ikinci defa tercih hakkı tanıdıklarını ve il emrine atanan öğretmenler ile birlikte tercih de bulunarak hizmet puanı üstünlüğüne göre okullara atamalarının yapılacağını açıkladı.

Kamuajans.com - 15-16 Eylül tarihleri arasında tercihler yapılıp 17 Eylül de ise atamalar yapılacak. İkinci il içi mazeret atamaları ile; İl içi mazereti olup ataması yapılmadığı için mağdur olan öğretmenler için sorunu önemli ölçüde sona erecektir.

Ama bazı branşlar için mazeretin olduğu il veya ilçelerde norm bulunmadığı için özür grubu kavuzunda belirtilen birinci müracaatı yapıp, norm kadro olmadığından dolayı tercih yapamayanlar da yakın ilçelere tercih hakkı verilirse en azından oluşan mağduriyetler daha da azalacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.