İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirdiğiniz Kurumda Norm Kadro Fazlası Olabilirsiniz!

İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirdiğiniz Kurumda Norm Kadro Fazlası Olabilirsiniz!

KamuAjans.Com-Geçtiğimiz yıl Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Orta Vadeli Programda, Okullarımızda 2019 yılının sonuna kadar ikili eğitimin sona ereceğin ve tam gün eğitim yapılacağı gündeme gelmişti.

Bu açıklamanın ardından İl Milli Eğitim Müdürlükleri, Başbakan Binali YILDIRIM’ın yaptığı açıklama ile okulların tekli öğretime geçiş süreci çalışmalarına hız verdi.

Milli Eğitim Bakanımız İsmet YILMAZ da illerden gelen raporlar doğrultusunda süreci sıkı bir şekilde takip etmekte ve tam gün eğitime geçişin süreç içerisinde sağlanması noktasında çalışmalarını devam ettirmektedir.


Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün 2017 Yılı Öğretmenlerin atama ve yer değiştirme takvimi doğrultusunda 2017 yılı öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvurusu alınmaya başlandı.

İl Milli Eğitim Müdürlükleri 2017 İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değişikliği İhtiyaç Listesini mevcut norm durumlarına göre duyurdu. Bir yanda devam eden tam gün eğitim çalışması diğer yanda 2017-2018eğitim-öğretim yılı planına göre sınıf açma kapama işlemlerine göre Norm Kadro Düzeltme Çizelgesi olan EK-5’in kurum müdürlükleri tarafından tamamlanmış olması beraberinden norm sıkıntısını da getirebilir.

Bu durum bu başvuru döneminde il içi isteğe bağlı yer değiştiren öğretmenin atandığı kurumda norm fazlası olmasına ya da oradaki mevcut bir öğretmeni norm kadro fazlası yapmasına sebebiyet verebilir.

Bu çerçevede Okul Müdürlüklerinin yayınlanan ihtiyaç listelerine göre İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bilgi vermeleri yaşanacak olan mazereti engellemek açısından önem arz etmektedir.

Öğretmenlerimiz gittiği yerde norm kadro fazlası olmasın ya da bir öğretmen arkadaşı norm kadro fazlası durumuna düşürmesin

kamudanhaber 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.