İl Eğitim Müdürlüğü Tarihi Müze Açtı

İl Eğitim Müdürlüğü Tarihi Müze Açtı

Kamuajans.Com – İlimiz okul ve kurumlarında öğrenim gören çocuklarımızın ve gençlerimizin; millî, manevî ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren, eski ve yeni sanat ve kültür eserleri, müze ve anıtlar gibi millî değerlerimizi tanıyan, bugünü ve geçmişi arasında nesneler ile bağlantı kurarak mazisini öğrenen ve geleceğe taşıyan bireyler olarak yetiştirilmelerine katkı sağlamak amacıyla ilimiz Edirne Lisesi’nde “İl Eğitim Tarihi Müzesi” kurulmuştur.

İl Eğitim Tarihi Müzelerinin; okulların yaşayan bir birimi ve etkin bir öğrenme alanı olarak değerlendirilerek, başta bilim tarihine dair dersler olmak üzere yeni öğretim programlarının uygulama sahasının zenginleştirilerek tüm dersler açısından aktif ve etkili öğrenmenin sağlanması bakımından uygun olduğu düşünülmektedir.

İl Eğitim Tarihi Müzelerinin, öğrencilerimizin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerine katkı sağlayacak şekilde hazırlanacak plan ve programlar dahilinde okul dışı eğitim alanı olarak kullanılması ve İl Eğitim Tarihi Müzelerinin tanıtımı, eğitim tarihi müzeciliğinde bir kültürün oluşturularak kurumsal kimlik kazanmasına ve geliştirilerek uygulamada sürekliliğin sağlanmasına yönelik çalışmaların yürütülmesi önemlidir.

Bu kapsamda; ilimiz de eğitim-öğretim gören öğrencilerimizin mazisini öğrenmesi ve geleceğe taşıyan birer birey olması adına İl Eğitim Tarihi Müzemizi gezerek yerinde bire bir tarihe tanık olmalarını sağlamak önem arz etmektedir.

Adres: Sabuni Mahallesi, Eski İstanbul Caddesi 75-1, Merkez/Edirne 


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.