İdarecilerin Ek Dersleri Arttırıldı

İdarecilerin Ek Dersleri Arttırıldı

KamuAjans.Com – Toplu sözleşmede Eğitim bir Sen'in kazanımlarından biri de idarecilerin ek derslerinin arttırılması oldu. İlk defa Nisan ayında"Flaş! Okul Müdürlerinin Ek Dersleri Arttırılıyor" başlıklı haberimizde toplu sözleşmeden bu konunun çözüme kavuşturulacağını ifade etmiştik ve kamuoyuna ilk kez açıklamıştık.

Toplu sözleşmede mutabakata varılan ve imzalanan maddeye göre İlk ortaokul ve lise müdürlerinin ek dersleri 4 saat daha arttırıldı.

Daha önce 20 saat arası ek ders ücreti alan ilk ortaokul ve lise müdürlerine ilave 4 saat ek ders müdür başyardımcılarına 4 saat ek ders, 18 saat alan müdür yardımcılarına ise 1 saat ek ders ilavesi yapıldı.

Buna göre 20 saat alan ilkokul müdürleri 24 saat ek ders alacak, ortaokul müdürleri 24 saat ana sınıfı olan ortaokullarda müdürler 26 saat ek ders, 20 saat ek ders alan lise müdürleri de 24 saat ek ders alacak. 18 saat ek ders alan Müdür yardımcıları ise 19 saat ek ders alacak.

Müdürler arasındaki ek ders adaletsizliği bir nebze olsun böylece azaltılmış oldu. 

ajanskamu

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.