HEM’lerdeki Norm Güncellemelerin İptali İstendi

HEM’lerdeki Norm Güncellemelerin İptali İstendi

KamuAjans.Com-Bilindiği üzere, il içi ve il dışı isteğe bağlı yer değişikliği işlemleri yeni yapılmış olmasına rağmen, Halk Eğitim Merkezlerinin norm kadrolarında yapılan güncelleme sonucu, bu eğitim kurumlarında özveriyle kurs açan ve ders veren öğretmenlerimiz norm fazlası duruma düşerek mağdur olmuşlardır.

Ayrıca, bu işlem sonucunda Halk Eğitim Merkezlerindeki ihtiyacın usta öğreticiler yoluyla karşılanması yoluna gidilecek ve bu durum kamunun zarara uğramasına sebebiyet verecektir. Halk Eğitim Merkezlerinin norm kadrolarının güncellenmesinin gerekçesinin Sendikamıza bildirilmesi için yaptığımız bilgi edinme başvurusuna ise Bakanlık tarafından herhangi bir cevap verilmemiştir.

Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, Halk Eğitim Merkezlerinde herhangi bir haklı gerekçeye dayalı olmaksızın yapılan norm kadro güncellemelerinin kamu yararına aykırı olması sebebiyle geri alınmasını ve bu surette Halk Eğitim Merkezlerinde norm fazlası olan öğretmenlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesini talep ettik.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.