Hazırlık Ödeneği İçin Fiilen Çalışma Durumu

Hazırlık Ödeneği İçin Fiilen Çalışma Durumu

Kamuajans.com - Öğretim yılına hazırlık ödeneğini alabilmek için Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfında olunması ve fiilen çalışılması şarttır. Öğretim yılına hazırlık ödeneğiyle ilgili geniş açıklama 657 sayılı Kanunun ek 32. maddesinde mevcuttur.

Kamuajans.com - Öğretim yılına hazırlık ödeneğiyle ilgili olarak 657 sayılı Kanunun ek 32. maddesinde şu hüküm yer almaktadır:

"Ek Madde 32- Eğitim ve öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup; fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenecek tarihte Bakanlar Kurulunca belirlenecek miktarda, öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenir. Bu ödenek damga vergisi hariç diğer vergi ve kesintilere tabi tutulmaz." 

T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

Sayı: 27998389/115955-5

Konu: Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği

26.09.13.    8654

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞINA

(Strateji Geliştirme Başkanlığı)

İlgi: 15/7/2013 tarihli ve 96007696-045-73623 sayılı yazınız.

İlgi yazınızın incelenmesinden, Bakanlığınız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görev yapan personel ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 86'ncı maddesi uyarınca vekaleten veya tedviren yöneticilik görevi yürüten öğretmenlere, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ödenip ödenmeyeceği konusunda Bakanlığımız görüşünün sorulduğu anlaşılmaktadır.

Bilindiği üzere, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun ek 32'nci maddesinin birinci fıkrasında; ''Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına Dahil Öğretmen Unvanlı Kadrolarda görevli olup; fiilen öğretmenlik yapanlara (İlköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenecek tarihte Bakanlar Kurulunca belirlenecek miktarda, öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenir.'' hükmü yer almıştır.

Diğer taraftan, 20/12/2012 tarihli ve 6363 sayılı 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununa ekli ''K'' Cetvelinin ''IV. Diğer Ödemeler'' Başlıklı 3'üncü sırasında; ''657 Sayılı Kanunun ek 32'nci maddesi uyarınca verilecek öğretim yılına hazırlık ödeneği Bakanlar Kurulu kararı aranmaksızın 740 Türk Lirası olaraködenir. Bu ödeme, öğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75'i, birinci dönem ders yılından sonra ve ikinci dönem ders yılının sona ermesinden önce göreve başlayanlara ise %50'si oranında yapılır.'' hükmüne yer verilmiştir.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.