Halk Eğitim Merkezi Öğretmenlerine Nöbet Ücreti Ödenecek Mi?

Halk Eğitim Merkezi Öğretmenlerine Nöbet Ücreti Ödenecek Mi?

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanlığının yayınlanan nöbet ücreti yönetmeliğinde eğitim personellerine ödenen nöbet ücretinin halk eğitim merkezi idareci ve öğretmenlerine ödenir mi ? Sorularına akıllara getiriyor. Yönetmelikte halk eğitim personeline ödenmesi öngörülen nöbet ücretinin ödenmiyor olması halk eğitim idareci ve öğretmenlerinde tepki ile karşılandı.

Halk eğitim merkezlerinde nöbet tutan müdür yardımcısı ve öğretmenlerin okullardaki öğretmenlerden farkını sorgulayan halk eğitim merkezi personelleri yönetmelikte belirtilmesine rağmen nöbet ücretinin ödenmemesine tepki göstererek ya yönetmeliğin değiştirilerek tüm personellerin aynı uygulamaya tabii olmalarını yada yönetmeliğin gereğinin yerine getirilmesini talep ediyorlar.

Ayrıca yayınlanan yönetmelikten bugüne geçen süre üzerinden geçmişe dönük ödemeninde gerçekleştirilmesi talebinde bulunan halk eğitim merkezi personelleri yönetmelikte gerekli düzenlemenin yapılması talebinde bulunuyor

 Antalya'da düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme ve Yaygın Eğitim Çalıştayında dile getirilmiş olması halk eğitim merkezi personellerinde beklentiyi arttırmış ilerleyen gerekli adımların atılacağı izlenimini vermiştir.

Halk Eğitim Merkezlerinde öğretmenlerin nöbet görevi yönetmeliği

2016-2017 Toplu Sözleşme Mutabakatının Tam Metni EĞİTİM, ÖĞRETİM VE BİLİM HİZMET KOLUNA İLİŞKİN TOPLU SÖZLEŞME Örgün eğitim kuramlarında ek ders ücreti

MADDE 22- (1) Örgün eğitim kurumlarında (mesleki eğitim merkezleri dahil) ders yılı süresi içinde eğitim ve öğretimin fiilen yapıldığı normal çalışma günleri için ilgili mevzuatına göre kendilerine nöbet görevi verilen ve bu görevi de fiilen yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere, 2016 yılında haftada 2 saati ve 2017 yılında ise haftada 3 saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödenir.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.