Haftalık Ders Programlarındaki Değişiklikler...

Haftalık Ders Programlarındaki Değişiklikler...

KamuAjans.Com-Talim ve Terbiye Kurulu başkanlığı haftalık ders çizelgesi için 10 maddelik bir açıklama yaptı.Haftalık ders programlarındaki değişiklik, Haziran ayı Tebliğler Dergisinde yayımlanmıştı. Program önümüzdeki yıldan itibaren, 5 ve 9. sınıflardan itibaren uygulanacak.

Haftalık ders programlarındaki değişiklik, Haziran ayı Tebliğler Dergisinde yayımlanmıştı. Program önümüzdeki yıldan itibaren, 5 ve 9. sınıflardan itibaren uygulanacak.

İŞTE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER...

10 Maddede Ortaöğretim Kurumlan Haftalık

Ders Çizelgesindeki Değişiklikler

• Eğitimde gerçekleşen ulusal ve uluslararası gelişmeler değerlendirilmiş

• Zorunlu eğitimde yer alan derslerin bir bütün olarak ele alınması gereğinden hareket ile

• öğrencilerimizin kazanması istenen bilgi, beceri, değer ve tutumların gözden geçirilmesi sonucu Ortaöğretim kurumlan haftalık ders çizelgesi yeniden düzlenmiştir.

Tarih

Uygulamadaki haftalık ders çizelgesinde 9. ve 10. sınıflarda ortak dersler arasında yer alan Tarih dersi. 11. sınıflara da 2 ders saati olarak ortak dersler arasında yer almıştır.

T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük

Tarihimizin geçmişten günümüze kronolojik sıralamaya uygun olarak ele alınmasını sağlamak için 11. sınıf ortak dersleri arasında yer alan T.C İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük dersi 12. sınıfa alınmıştır.

Felsefe

Öğrencilerimizin düşünme becerilerini geliştirmede önemli bir yeri olan Felsefe dersi lO.sınıf dersleri arasında yer almıştır. Böylece Felsefe dersi 2 saatten 4 saate çıkmıştır.

Beden Eğitimi ve Spor Dersi

Büyüme çağındaki öğrencilerimizin psikomotor gelişimlerini sağlıklı bir şekilde tamamlamalarını sağlamak amacıyla Beden Eğitimi ve Spor dersi 9.10.11. ve 12. sınıflarda 1 ders saatinden 2 ders saatine çıkarılmıştır.

Müzik ve Görsel Sanatlar

Öğrencilerimizin içsel potansiyellerini gelişmesine katkı sağlamak adına Müzik ve Görsel Sanatlar dersleri 9.10.11. ve 12. sınıflarda 1 ders saatinden 2 ders saatine çıkarılmıştır.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

Ortaokuldan itibaren 2 ders saati olarak okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi konu alanının ihtiyacı dikkate alınarak 9. 10.11. ve 12. sınıflarda 1 ders saatinden 2'şer ders saatine çıkarılmıştır.

Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü

Sağlık Bilgisi ve Trafik ve İlk Vardım dersleri, hayat becerisi olarak birlikte kazanılması amacıyla birleştirilerek 'Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü’ adı altında 9. sınıflarda 1 ders saati olarak düzenlenmiştir.

Biyoloji

9.10.11 ve 12. Sınıflarda 3‘ er saat olan Biyoloji dersi 9. ve 10 sınıflarda ortak ders olarak 2' şer saat. 11. ve 12 Sınıflarda seçmeli ders olarak 4 er saat olarak yeniden düzenlenmiştir Boylece Biyoloji dersinin çizelgede toplam 12 ders saati de korunmuştur

Bilgisayar Bilimi

Bilgi ve iletişim araçlarının etkin kullanımını sağlamak amacıyla Fen ve Sosyal bilimler ile hazırlık sınıfı bulunan Anadolu liselerine ortak ders olarak 'Bilgisayar Bilimi’ dersi konulmuştur.

Matematik/Fen Bilimleri Tarihi ve Ugulamaları

Öğrencilerin bilime olan ilgisini artırmak ve geliştirmek amacıyla 'Matematik Tarihi ve Uygulamaları' ile 'Fen Bilimleri Tarihi ve Uygulamaları' dersleri seçmeli dersler arasına eklenmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.