Hafızlık Proje Sınıfı Olan Tek Okul İzmir'de

Hafızlık Proje Sınıfı Olan Tek Okul İzmir'de

KamuAjans.Com-İZMİR'DE kurulduğu 1945 senesinden itibaren Kur'an eğitimi veren ve islami ilimlerin öğretilmesi için kurumların açılmasına öncülük eden Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği hizmetlerine yeni bir eğitim kurumu daha ekledi.

Geçmiş yıllarda devlete bağışlanan izmir imam Hatip Lisesi ve DEÜ ilahiyat Fakültesi binalarından sonra Kestanepazarı imam Hatip Ortaokulu açıldı. Hafızlık eğitimi almak isteyen öğrencilerin sene kaybı yaşamaması için yapılan ortaokula kaydını yaptıran ilköğretim 4. sınıfı bitiren öğrenciler, hiçbir dönem kaybı yaşamadan Kur'an ve hafızlık eğitimi alabilecek.

İzmir'de ilk Kestanepazarı'nın 70 geçmişinde bir ilki gerçekleştirdiğini ifade eden Kestanepazarı imam Hatip Ortaokulu Aile Birliği Başkanı ve Yurt Müdürü Halil Taşçı ise 2016'nın Türkiye'sinde imam hatiplere yoğun bir ilgi olduğunu ifade ederek "Devletimiz imam hatipleri maddi ve manevi olarak destekliyor. Böyle bir durumda Kestanepazarı'nın imam hatip ortaokulu açması kaçınılmazdı. Kestanepazarı İHO izmir'de hafızlık proje sınıfı bulunduran tek Okul" dedi.

(SelamİÇELEBİ/İZMİR)/ MİLAT GAZETESİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.