Gündemdeki Konu Karma Eğitim

Gündemdeki Konu Karma Eğitim

Kamuajans.Com – Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinde yapılan değişiklik sonrası karma eğitimin sonlandırılacağı söylemleri dün gündeme bomba gibi düşmüş Önce MEB'den sonra Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın'dan açıklamalar peş peşe gelmişti.

2013 yılından bugüne kadar karma eğitimin kaldırılması bir çok kez gündeme gelmiş ama somut adımlar atılmamıştı. Ta ki geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinde yapılan değişikliğin ardından somut adımlar atıldığı yönünde yorumlandı ve karma eğitim kaldırılıyor haberleri gündeme düştü. Bu haberlerin ardından açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı böyle bir çalışmanın yapılmadığını açıklasada Cumhurbaşkan sözcüsü İbrahim Kalın yönetmelik değişikliğini “demokratik toplum gereği” sözleriyle savunarak “Karma olmayan eğitim de verilebilir. Opsiyonların çoğaltılması söz konusu. İsteyen bir tanesini tercih edebilir” demişti.

İbrahim Kalın'ın bu açıklaması sonrası bugün sosyal medya platformu twitterda gündeme gelen karma eğitimin şart olduğu yönünde ortak karar var. İşte karma eğitime dair bazı paylaşımlar;

kız ve erkek çocuklarının aynı sıralarda eğitim görmelerine karşı çıkmalarının tek sebebi de akıllarında sadece cinsellik olması. çocuk da olsa akıllarına sadece bu geliyor.

Dünyanın en zor şeyini yapıyorum: İslam'ı Müslümanlara karşı savunuyorum! Evet, peygamberimiz mescidde kadın erkek birlikte ibadet ederdi. Suffa'da da eğitim kadın erkek birlikteydi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.