Göreve İade Edilecek Öğretmenler Kimler? Ne Zaman Belli OLacak?

Göreve İade Edilecek Öğretmenler Kimler? Ne Zaman Belli OLacak?

MEB Personeli - açığa alınan öğretmenler bu açıklamanın ardından listede kimlerin olacağını merak etmeye başladılar. Bilindiği üzere görevlerinden açığa alınan öğretmen ve memurlar valilikler yoluyla itiraz dilekçelerini bakanlığa iletmişlerdi. Valilikler de, yaptıkları kapsamlı araştırmalar sonucunda bazı memur ve öğretmenlerin mağduriyet yaşadıklarına karar vererek görevlerine iade kararı verdiler. İllerden parça parça listeler bakanlık nezdinde toplam 3.400 rakamına ulaştı.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı bu akşam saatlerinde sosyal medya hesabı twitter üzerinden açıklama yaptı. 3400 Öğretmen Göreve İade Ediliyor! Açığa alınan öğretmenler bu açıklama ile heyecanlandılar. Büyük bir sendikanın genel başkanının açıklaması mutlaka kati delillere dayanıyordur diye yorum yapan okuyucular merakla listenin açıklanmasını bekliyorlar.

Açığa alınan öğretmenlerden bir bölümü görevlerine iade ediliyor. Açıklama akşam saatlerinde Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK'tan geldi. 3 aylık bir inceleme soruşturma sürecinin ardından haklarında "temiz" oldukları kanaatine varılan öğretmenler yeniden sınıflardaki yerlerini alabilecekler.

    Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK'tan Açıklama; "MEB'de Temmuz ayından bu yana açıkta bekleyenlerden 3400'ünün göreve iade edileceği anlaşılmaktadır. MEB'de diğer açıkta olanlar için ise önümüzdeki bir kaç hafta içinde değerlendirme yapılacağı anlaşılmaktadır. Geç olsun, güç olmasın."

Bu listelerdeki isimlerin kimler olduğu ve geri dönüşlerin ne zaman olacağı konusunda hükümetten ya da Milli Eğitim Bakanlığından açıklama bekleniyor. 

Bu yazının tüm hakları kamuajans.com'a aittir. "www.kamuajans.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.