Görevden Alınan Öğretmenlerle İlgili Genelge

Görevden Alınan Öğretmenlerle İlgili Genelge

MEB, 23 Temmuz tarihli 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle kapatılan özel öğretim kurumlarında çalışan ve lisansları iptal edilen öğretmenlerle ilgili yeniden bir değerlendirme yapılması için illere genelge gönderdi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında çıkarılan ilk kararnameyle lisansları iptal edilen 28 bin öğretmen için 81 ilde komisyon oluşturuldu.

Valiliklerce oluşturulan komisyon, mağdur olduğu gerekçesiyle milli eğitim müdürlüklerine başvuran öğretmenlerden, FETÖ'yle bağlantısı olmadığını belirlediklerini Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bildirecek.

    MEB, 23 Temmuz tarihli 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle kapatılan özel öğretim kurumlarında çalışan ve lisansları iptal edilen öğretmenlerle ilgili yeniden bir değerlendirme yapılması için illere genelge gönderdi. Genelgede, "KHK kapsamında kapatılan kurumlarda çalışmakta olan yönetici, eğitimci, öğretmen, uzman öğretici ve diğer personel hakkında çalışma izin onaylarının iptal edildiği; bu personellere başka bir özel öğretim kurumunda çalışma izin onayının düzenlenmemesi gerektiği" hatırlatıldı.

    BAKANLIĞA BİLDİRİN

    Lisans iptallerinin ardından bazı personelden mağduriyet başvuruları olduğu belirtilen genelgede, illerde kurulacak komisyona ilişkin şu bilgiler verildi: "Kapatılan kurumlarla ilgili yukarıda belirtildiği şekilde işlem yapılan personeller hakkında valilikler tarafından komisyon oluşturulacaktır. Milli eğitim müdürlüklerine müracaat edenlerden 667 sayılı KHK kapsamında milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği veya iltisakı, bunlarla irtibatı olmadığı; oluşturulan komisyon marifetiyle belirlenen personellerin bakanlığımızca değerlendirilmek üzere genel müdürlüğümüze (Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü) bildirilmesi gerekmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.