Görev Süresi Dolan Yöneticilere İlişkin Karar

Görev Süresi Dolan Yöneticilere İlişkin Karar

Bir okul müdürü görev yaptığı okulun müdürlük kadrosunun süresi dolduğu gerekçesiyle boş olarak gösterilmesini mahkemeye taşıdı. Erzurum 1. Bölge İdare Mahkemesi yönetici görev süreleri ile ilgili çok önemli karara imza attı.

Türk Eğitim Sen'in yaptığı açıklamaya göre; bir müdür görev süresi dolmadığı halde görev süresinin tamamlandığı belirtilerek görevli olduğu okulun müdürlük kadrosunun münhal (boş) olarak gösterilmesine itiraz  edip mahkemeye iptal davası açtı

Erzurum 1. İdare Mahkemesi, müdür olarak göreve başladığı, okulun 02.09.2014 tarihinde ortaokul ve ilkokul olarak iki ayrı okula dönüştürüldüğü, ilkokulda müdür olarak görevlendirmesinin uzatılmasına karar verildiği, 27.10.2015 tarihinde ilkokulun kapatılarak yerine başka bir ilkokulun açılması üzerine, bu okulda müdürlük görevine başlatıldığı, göreve başlama tarihinin 20.05.2009 tarihi dikkate alınarak görev süresini doldurduğu gerekçesi ile müdürlük kadrosu münhal hale getirilmişse de kapatılarak yerine açılan ilkokulun diğerinin devamı mahiyetinde bir okul olmadığından, aynı unvanla aynı eğitim kurumunda sekiz yıllık süreyi tamamlamadığı, aksine her iki ilkokulun ayrı birer eğitim kurumu olduğu, bu nedenle aynı eğitim kurumunda sekiz yıllık görev süresini doldurduğundan  yapılan işlemi iptal etti. Bu kararın yöneticilerin görev süreleri ile ilgili emsal nitelikte olacağı dile getrildi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.